Categories: Politicieni

Borha vrea 1,3 milioane de lei de la CNSAS

Trecut pe linie moartă în ultimii cinci ani, deşi este vicepreşedinte al CJ Timiș, Liviu Borha revine. Cu pretenţii financiare. Cu dovada că nu a colaborat cu Securitatea, Borha este negru de supărare pe CNSAS, dar şi pe un coleg din şcoala primară.

Liberalul Liviu Borha cere acum 1,3 milioane de lei despăgubire CNSAS. În 2006 Liviu Borha era preşedintele PNL Timiş. Tot în 2006, CNSAS a constatat că are dosar la Securitate, iar în 2009 a dat şi verdictul: Borha a fost colaborator al Securităţii. Situaţia s-a clarificat abia în 2011, când CNSAS şi-a cerut scuze printr-un act oficial. „Faţă de această regretabilă împrejurare CNSAS îşi rezerervă dreptul de a se îndrepta, separat sau împreună cu domnul Borha Liviu, împotriva persoanei care prin fapta sa, a indus instituţia noastră în eroare, cu consecţinţa deschiderii litigiului pe care înţelegem să îl stingem la acest termen”, se precizează în hârtia primită de la CNSAS. Pe 9 martie 2011, la Curtea de Apel Bucureşti s-a renunţat la acţiunea în instanţă a CNSAS vizavi de colaborarea cu securitatea între 1980 şi 1986 a lui Liviu Borha. „Am obţinut verdict pozitiv – expertiza făcută de Institutul Naţional de Expertiză în Criminalistică după ce a analizat cele 30 de foi a ajuns la concluzia că nu-mi aparţin aceste înscrisuri, ci aparţin fostului meu coleg de clasă, fost ofiţer de securitate. Mi-am pierdut prietenii şi integritatea. CNSAS s-a comportat faţă de mine ca o poliţie politică. După cinci ani, CNSAS vine şi-şi cere scuze. Cineva trebuie să plătească. Am stabilit cu avocata mea să dăm în judecată CNSAS şi să cerem 1,3 milioane de lei. Dacă o să câştig, voi da o parte din bani unor copii bolnavi sau săraci. În 10 martie va fi prima înfăţişare la Curtea de Apel Bucureşti”, a spus Borha.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

6 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

8 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

11 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

11 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

12 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

12 ore ago