Categories: SportUltima ora

Campion mondial si actor la Hollywood, antrenor in Ronat!

Chester Williams, noul antrenor al deținătoarei Cupei României la rugby, RCM Timișoara, este o adevărată legendă. Campion mondial cu Africa de Sud și actor la la Hollywood, Williams vine la Timișoara pentru a aduce aici primul titlu național după câteva decenii de așteptare.

Rugbiştii timișorenii vor avea, din noul sezon, un antrenor celebru. Sud-africanul Chester Williams, fosta „aripă” a naţionalei Africii de Sud, va sta, din ianuarie, pe banca tehnică a lui RCM Timișoara, în postura de antrenor principal. Williams, poreclit „Perla Neagră”, a fost singurul jucător de culoare din echipa care a câştigat Cupa Mondială din 1995, într-un meci dramatic, încheiat 15-12, în fața Noii Zeelande. A jucat timp de șapte ani pentru naționala țării sale. Chester Williams şi-a început cariera de antrenor în 2001, în ţara sa natală.
Antrenorul, în prezent în vârstă de 41 de ani, a avut însă și o experiență hollywoodiană, jucându-și propriul rol în filmul “Invictus”, regizat de Clint Eastwood. „Invictus” – “Neînfrânt”, tradus în limba română -, regizat de Clint Eastwood este o dramă biografică care spune povestea preşedintelelui nou ales în Republica Sud-Africană, Nelson Mandela, care ştie că, din punct de vedere rasial şi economic, ţara sa a rămas divizată din cauza apartheid-ului. Convins că îşi poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociază cu liderul echipei sud-africane de rugby în scopul câştigării Cupei Mondiale din 1995, găzduite chiar de Africa de Sud.
Chester Williams nu se afla la prima experienţă românească. În urmă cu doi ani, a fost, pentru câteva luni, directorul tehnic al echipei de rugby de la Dinamo Bucureşti. În vara acestui an, Williams a fost la un pas să preia conducerea Timişoarei, dar negocierile au fost sistate, din cauza Cupei Mondiale. După încheierea competiției supreme în rugby, sud-africanul a semnat pentru doi ani cu formația din Ronaț.

http://www.imdb.com/title/tt1057500/

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

2 ore ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

7 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

7 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

8 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

9 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

9 ore ago