Şase porci, şase măcelari: trei sârbi, un ungur şi doi români. Cu toţii şi-au dat întâlnire marţi dimineaţă, la Jimbolia, ca să taie, tradiţional, de Ignat, porcul.
Printre steagurile ţărilor lor şi cel al UE, măcelarii şi-au văzut de treabă cu maximă seriozitate. Una stropită din plin cu ţuică, adusă de acasă. Tot acasă au ascuţit cuţitele, dar au adus şi firize, ca să tranşeze mai repede. După ce au asomat porcii, fiecare având peste 100 de kilograme, au început să-i spele cu sârg şi apoi a urmat tranşarea. Fiecare naţie, în felul ei. Ulterior, măcelarii şi ajutoarele lor au scos artileria grea: condimentele și s-au apucat de preparat cârnaţi, caltaboş și alte specialităţi. La final, sunt notaţi de un juriu care şi-a antrenat papilele gustative la celelalte zece ediţii, pentru a stabili care participant a preparat cele mai gustoase bunătăţi. Dacă românii se laudă că fac mezeluri cum au învăţat de la bunici, iar ungurii au făcut cârnaţi picanţi, sârbii din Kikinda au trecut la delicatese. Ei au preparat muşchi umplut cu smochine şi brânză, copt în oale speciale de pământ.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…