Şase porci, şase măcelari: trei sârbi, un ungur şi doi români. Cu toţii şi-au dat întâlnire marţi dimineaţă, la Jimbolia, ca să taie, tradiţional, de Ignat, porcul.
Printre steagurile ţărilor lor şi cel al UE, măcelarii şi-au văzut de treabă cu maximă seriozitate. Una stropită din plin cu ţuică, adusă de acasă. Tot acasă au ascuţit cuţitele, dar au adus şi firize, ca să tranşeze mai repede. După ce au asomat porcii, fiecare având peste 100 de kilograme, au început să-i spele cu sârg şi apoi a urmat tranşarea. Fiecare naţie, în felul ei. Ulterior, măcelarii şi ajutoarele lor au scos artileria grea: condimentele și s-au apucat de preparat cârnaţi, caltaboş și alte specialităţi. La final, sunt notaţi de un juriu care şi-a antrenat papilele gustative la celelalte zece ediţii, pentru a stabili care participant a preparat cele mai gustoase bunătăţi. Dacă românii se laudă că fac mezeluri cum au învăţat de la bunici, iar ungurii au făcut cârnaţi picanţi, sârbii din Kikinda au trecut la delicatese. Ei au preparat muşchi umplut cu smochine şi brânză, copt în oale speciale de pământ.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…