Şase porci, şase măcelari: trei sârbi, un ungur şi doi români. Cu toţii şi-au dat întâlnire marţi dimineaţă, la Jimbolia, ca să taie, tradiţional, de Ignat, porcul.
Printre steagurile ţărilor lor şi cel al UE, măcelarii şi-au văzut de treabă cu maximă seriozitate. Una stropită din plin cu ţuică, adusă de acasă. Tot acasă au ascuţit cuţitele, dar au adus şi firize, ca să tranşeze mai repede. După ce au asomat porcii, fiecare având peste 100 de kilograme, au început să-i spele cu sârg şi apoi a urmat tranşarea. Fiecare naţie, în felul ei. Ulterior, măcelarii şi ajutoarele lor au scos artileria grea: condimentele și s-au apucat de preparat cârnaţi, caltaboş și alte specialităţi. La final, sunt notaţi de un juriu care şi-a antrenat papilele gustative la celelalte zece ediţii, pentru a stabili care participant a preparat cele mai gustoase bunătăţi. Dacă românii se laudă că fac mezeluri cum au învăţat de la bunici, iar ungurii au făcut cârnaţi picanţi, sârbii din Kikinda au trecut la delicatese. Ei au preparat muşchi umplut cu smochine şi brânză, copt în oale speciale de pământ.
Penultimul joc din 2025 pentru alb-violeți a fost disputat acasă, împotriva echipei CSU Alba Iulia,…
De neînțeles comportarea Dumbrăviței din meciul de la Voluntari, unde a intrat să se apere.…
Universitatea de Vest din Timișoara a reușit atragerea unei noi finanțări nerambursabile dedicate modernizării infrastructurii…
Tradiția va fi respectată și comunitatea italiană din Timișoara va organiza și în acest an…
Zona centrală a orașului Sânnicolau Mare va fi modernizat cu fonduri europene. O piațetă modernă,…
Urmează o dublă alb-violetă pe parchetul sălii “Olimpia”. Ziua de duminică se va transforma într-o…