Se apropie Crăciunul și bănățenii, oameni gospodari, își pregătesc cămările, astfel încât pe masa de sărbătoare să fie de toate. Pe 20 decembrie, de Ignat, la Jimbolia, se întâlnesc, pentru a tăia porcul, gospodari din trei țări. Puteți merge să vedeți cum se face și să gustați din „porcăriile” preparate.
Trilaterala de Ignat, la Jimbolia / FOTO
Cei mai buni măcelari din vestul României și-au dat întâlnire la Jimbolia, la tradiționala adunare de Ignat. Începând cu anul 2000, măcelarii din cele trei ţări se întrec în delicatese, sub steagurile lor şi al Uniunii Europene.
Festivalul de taiat porcul de la Jimbolia, la editia a zecea / FOTO
Şase porci, şase măcelari: trei sârbi, un ungur şi doi români. Cu toţii şi-au dat întâlnire marţi dimineaţă, la Jimbolia, ca să taie, tradiţional, de Ignat, porcul. Cele mai bune preparate vor fi premiate la finalul zilei.
Ignatul, ziua in care romanii fac pomana porcului
Pe 20 decembrie se sărbătorește Sf Ignat sau Ignatul Porcilor – sacrificiul sângeros al porcului. Există o mulțime de tradiții referitoare la această zi, în care se spune că, dacă faci altceva, vei avea ghinion în anul care urmează.