Categories: SportUltima ora

RCM Timisoara, sarbatorita de fanii lui Poli / FOTO

Iubitorii sportului au parte de un weekend foarte plin la Timișoara. Duminica va fi alb-violetă, pentru că Poli, cea mai iubită echipă a Banatului, împlinește 90 de ani. Petrecerea a început însă sâmbătă seara, în clubul Bunker, unde sărbătoriții au fost rugbiștii de la RCM Timișoara, proaspeții deținători ai Cupei României.

În stilul marilor echipe, jucătorii de la RCM au adus trofeul, pe care l-au prezentat suporterilor, și s-au fotografiat, minute în șir, alături de cei care i-au susținut și au crezut în ei. RCM Timișoara a învins, sâmbătă după-amiază, la Alba Iulia, campioana României, Știința Baia Mare. S-a terminat 32-10 pentru rugbiștii din capitala Banatului, considerați revelația recent încheiatului sezon. Ei au reușit să ducă în vitrina clubului primul trofeu după 39 de ani, Calafeteanu fiind desemnat cel mai bun om al meciului care a decis câștigătoarea Cupei României. Rugbiștii timișoreni au trecut peste o mulțime de greutăți în drumul spre cupă, inclusiv suspendarea aberantă a lui Cătălin Fercu. Cea mai bună aripă din România a fost trasă pe margine de federația de specialitate pentru că suferă de frica de zbor și nu a putut face deplasarea la Cupa Mondială din Noua Zeelandă. Fercu deține toate actele medicale care îi atestă starea, dar federația nu a ținut cont de ele. La aflarea deciziei de suspendare, conducerea clubului timișorean a hotărât inițial ca echipa să nu se mai prezinte la niciun meci oficial din acest sezon. Din respect pentru suporteri însă, s-a revenit asupra deciziei, iar acum RCM Timișoara aduce acasă un nou trofeu, într-un oraș care duce mare lipsă de performanțe notabile la sporturile de echipă. După descinderea în Bunker, rugbiștii și-au continuat turneul triumfal în Piața Unirii. Petrecerea din Bunker a continuat însă pentru suporterii lui Poli, care au avut parte de un super concert cu trupa Din Banat.
foto: Dennis Kappel

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

2 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

3 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

3 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

7 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

8 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

12 ore ago