Categories: Social

Sarbatoarea Unirii de la Alba Iulia, intre festivism si patriotism / FOTO

În marea de oameni de la Alba Iulia, alături de zeci de români din diaspora, sute de timişoreni s-au alăturat sărbătorii Zilei Naţionale. Toţi au venit special în oraşul Marii Uniri. Îmbarcaţi în autocare, aceştia au ajuns încă de miercuri seara si, cu forţe proaspete, au purtat steaguri tricolore, de Ziua Naţională.
Pe lângă sutele de oameni care au reprezentat cele mai importante partide, delegaţiile timişorene ale PSD, PDL, PNL au ţinut steagul sus. La eveniment au participat și zeci de studenţi ai Universităţii Politehnice timişorene. „Am venit în primul rând ca români. Și eu, şi colegii mei. E vorba de patriotism, dragoste de ţară. Trebuie să nu uităm că în inima Ardealului, în 1918, a avut loc Marea Unire a ţărilor româneşti. Mesajul nostru: înainte de a se iubi pe sine, orice român trebuie să îşi iubească ţara”, spune Nicolae Bitea. Iosif Herlo, 65 de ani, timişorean care, imediat după Revoluţie s-a stabilit în Germania, la Heidelberg, spune că vine la Alba Iulia în fiecare an pe 1 decembrie. „Sunt fericit că mă aflu şi în acest an aici, este totuşi, capitala de suflet a românilor. Niciunde nu simt atâta bucurie ca aici, că există România, că simţim româneşte”, mărturiseşte bărbatul.
Premierul Emil Boc, ministrul Traian Igaş, Victor Ponta, Crin Antonescu, Miron Cozma şi Dan Diaconescu s-au aflat printre VIP-urile evenimentelor din interiorul Cetăţii Alba Carolina. Dacă Diaconescu și-a etalau pantofii Louis Vuitton, fostul „luceafăr al huilei” şi-a etalat eterna iubită, o Marilena Niţu spoită ca o pupăză, cu sprâncenele vopsite şi buzele umflate artificial. Pătruns de importanţa evenimentului, premierul s-a fotografiat, în Sala Unirii, alături de angajaţii Muzeului de Istorie costumaţi drept Regele Ferdinand şi Regina Maria.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

44 de minute ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

53 de minute ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

5 ore ago

Ridicarea noului stadion din Calea Buziașului a ajuns la un sfert din total/FOTO

Un sfert din lucrările la noul stadion din Calea Buziașului au fost finalizate.  Construcția avansează…

6 ore ago

“UVT Liberty Marathon” modifică, sâmbătă şi duminică, traseele mai multor linii STPT

În perioada 28 – 29 septembrie, între orele 05:00 – 18:00, va avea loc evenimentul…

9 ore ago

Tânăr și fără minte: prins de mai multe ori circulând fără permis. Îl paște închisoarea

Nu a învățat din greșeli. La data de 26 septembrie, polițiștii Secției 12 Rurale Periam…

9 ore ago