Timofte, Contra si Codrea la Poli Timisoara!

Era BkP la Poli este pe cale să apună, după ce Consiliul Local Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica Timişoara vor ajunge la un numitor comun în privinţa preluării a 51% din pachetul majoritar al clubului bănăţean.

Politica echipei va fi total modificată. Vor apărea astfel modificări esenţiale la nivelul conducerii, băncii tehnice, dar şi în lotul pregătit în prezent de Vali Velcea. Echipa va fi „bănăţenizată” masiv şi se vor purta negocieri cu oameni importanţi de fotbal crescuţi la Poli. Este vorba despre Ioan Timofte, Cosmin Contra sau Paul Codrea!
Marian Iancu, în virtutea celor 49 de procente cu care va mai rămâne, va putea să-l impună doar pe Gheorghe Chivorchian în viitoarea schemă a conducerii. Lucrurile se vor complica însă în momentul în care Chivorchian va vedea cu ochii săi oferta salarială a noiilor săi şefi, care va fi net inferioară în comparaţie cu salariul primit de la Marian Iancu. În prezent, acesta primeşte mai bine de 10.000 de euro în fiecare lună, dar noua ofertă se limitează la cel mult jumătate din sumă. Ioan Timofte este agreat de toate cele trei părţi care vor asigura majoritatea locală şi ar putea deveni preşedintele lui Poli, după ce a mai avut o astfel de tentativă în urmă cu zece ani, la defuncta UMT Timişoara. Nici postul lui Vali Velcea nu este în siguranţă. În ciuda bunelor relaţii cu Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT, Velcea va sări mai mult ca sigur din schema băncii tehnice, dacă Cosmin Contra va accepta oferta de a reveni în funcţia de antrenor. Împreună cu Contra ar urma să vină la Poli şi Paul Codrea, care ar deveni antrenor secund şi jucător. Vali Velcea nu este în relaţii tocmai bune cu cei doi foşti internaţionali, după ce, conform declarațiilor mamei lui Codrea, i-a „ţepuit” cu un teren într-o localitate din vecinăatea Timişoarei.
Cele trei entităţi bănăţene ce vor deţine pachetul majoritar la Poli îşi doresc ca risipa de bani din timpul domniei lui Marian Iancu să înceteze. Primii afectaţi ar putea fi chiar fotbaliştii din lot care au salarii extrem de mari pentru nivelul ligii secunde. Goga, Sepsi sau Curtean vor fi scoşi la vânzare, urmând să fie promovaţi o serie de jucători talentaţi din propria pepinieră.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

9 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

11 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

12 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

13 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

18 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

19 ore ago