Categories: Politica

Ponta: “Ma astept ca alegerile din noiembrie sa fie amanate”

Victor Ponta a aruncat bomba: PD-L va face orice pentru a amâna alegerile de la sfârşitul lui 2012. Există şi o parte bună, PD-L este mult în spatele USL şi nimic nu îl mai poate aduce la guvernare.

Victor Ponta, preşedintele PSD, a tunat şi a fulgerat împotriva Guvernului Boc şi a lui Traian Băsescu. Şeful social-democraţilor nu mai are nicio speranţă că alegerile din 2012 nu vor fi comasate. Ba din contra. “Mă aştept ca alegerile din noiembrie să fie amânate. PD-L va încerca orice pentru a câştiga aceste alegeri. Vor cumpăra voturi, vor fura voturi şi vor intimda oameni. Cu toate acestea, noi vom câştiga alegerile pentru că există o diferenţă prea mare între USL şi PD-L”, a spus Ponta.
Cel care se visează viitorul premier al României a făcut o scurtă analiză personală a spectrului politic. UDMR trebuie neapărat să meargă în opoziţie în 2012. Tot în opoziţie vor fi şi UNPR şi PP Dan Diaconescu. Gabriel Oprea şi Dan Diaconescu au fost catalogaţi de Ponta drept “cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Băsescu”.
Președintele PSD a vorbit şi despre cea mai grea bătălie pe care USL o va duce în Timiş – cea pentru Primăria Timişoara. Liderul PSD nu-l vede însă pe Gheorghe Ciuhandu ca un adversari,. “Nu văd un adversar al USL în domnul Ciuhandu, mai degrabă îl văd ca pe un partener. Ciuhandu este un om independent care nu s-a vândut regimului Băsescu, deşi sunt convins că au existat presiuni. Niciodată nu voi vorbi de rău despre el”, a spus Ponta.
Liderul social-democrat este convins că USL are un potențial important în Timiş, mai ales după ultimele scandaluri în care au fost implicaţi membrii marcanţi din PD-L în vestul ţării. “E important ca şi aici să oferim o alternativă a ceea ce a fost până acum. Şi în Timiş PD-L a dovedit că acţionează ca un grup mafiot, prin scandalul strângerii de bani pentru partid”, a mai spus Ponta. Liderul PSD a vorbit şi despre scandalul ce se profilează în domeniul sănătăţii: “Anul trecut, Băsescu a condus mineriada împotriva educaţiei, acum conduce o mineriadă împotriva sănătăţii. Între un profesionist – Arafat şi un politician corupt – Băsescu, românii ştiu ce să aleagă”.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago