În mai 2011 a omorât trei oameni, iar acum doarme liniștit. Pe dosarul în care Iacob Chișărău, directorul Moldomin, urmează să fie judecat pentru ucidere din culpă se așterne praful. Apărarea invocă motive medicale, expertiza accidentului așteaptă la rând, iar familiile victimelor sunt la capătul puterilor.
Pe 6 mai 2011, Iacob Chișărău, consilier județean PDL și directorul Moldomin, a intrat în depăşire pe un pasaj rutier, într-o zonă în care această manevră este interzisă. A lovit în plin o mașină în care se aflau patru studenți din Reșița. Trei dintre ei au murit pe loc, iar al patrulea a fost grav rănit.
Dosarul nu a ajuns încă în instanță. Procurorul Camelia Niculescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, explică de ce: „Așteptăm rezultatul expertizei criminalistice dispuse în cauză pentru a stabili condițiile în care s-a produs accidentul”. Expertiza a fost cerută în iulie 2011, dar, până acum, nici măcar nu a fost dată în lucru la Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Timişoara. „Avem prea puțini experți. Această expertiză așteaptă la rând. Munca efectivă într-un astfel de caz nu depășește cinci zile”, afirmă Cristian Neghină, directorul instituției.
Alexandru Tamaș, tânărul de 25 de ani care a supraviețuit, încă nu și-a revenit complet. „Mergeam spre Reșița și, pe pasajul de la Șag, am văzut Touaregul care venea spre Timișoara cum a intrat în depășire. În momentul acela am știut că ne va lovi. Eram pe pasaj, nu puteam trage dreapta. Alternativa era să rupem parapetul și să plonjăm în gol. Marcel și Romeo, care stătau în față, au murit pe loc. Când m-am uitat la Caius, aflat lângă mine, îi dădea sângele pe gură. A mai trait câteva minute”, rememorează unicul supraviețuitor din mașina lovită de Iacob Chișărău. Marcel Bienvenue N-Zemba avea 20 de ani. Caius Bălteanu avea 19, iar Romeo Turcea, 25.
Familiile victimelor sunt revoltate. „Niciodată nu a venit să spună că-i pare rău. Își permite să dea șpagă zeci de mii de euro și își vede de viața lui, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat”, spune Zlatia Cocar, al cărei unic fiu a murit în acel cumplit accident. Avocatul Vlad Hosu a ajuns la concluzia că tergiversarea anchetei este intenționată. „Faptul că expertiza întârzie e doar un aspect. Apărarea lui Iacob Chișărău se bazează pe faptul că ar fi suferit un accident vascular cerebral cu o fracțiune de secundă înaintea accidentului. A fost investigat imediat după accident de trei medici, dar niciunul nu a evidențiat atacul cerebral. În mod curios, a doua zi, și-a scos, de la cabinetul privat al doctorului Bîrsășteanu din TImișoara, o adeverință care certifică atacul cerebral. Chișărău a fost investigat în ianuarie, la IML Timișoara, la cererea lui, tot ca să probeze așa-zisul atac. La asemenea expertize participă obligatoriu câte un expert din partea celor implicați în dosar. Noi am descoperit că expertul IML a transmis la parchet rezultatul investigației fără semnătura expertului parte al nostru, ceea ce e o gravă încălcare procedurală”, afirmă Hosu.
„Atâta vreme cât dosarul se află la Parchet, cum poate o parte să tergiverseze? Dacă vi se pare că ceva miroase urât, mergeți la Parchet și luați-i de guler pe procurori”, s-a limitat să declare Vlad Mănăilă, avocatul directorului Moldomin.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…