Categories: Politicieni

Antonescu nu stie daca va intra in cursa pentru presedintie!

Crin Antonescu nu e sigur că va candida la președinție. Liderul liberal spune că USL va câștiga alegerile parlamentare din acest an, chiar cu un scor mai mare decât cel de la locale. Antonescu a declarat însă, într-un interviu acordat Agerpes, că dacă Uniunea va pierde, va demisiona din fruntea partidului.

Crin Antonescu admite că în USL există unele disensiuni în ceea ce privește desemnarea unor candidaţi la locale. „Există probleme în multe locuri, pentru că nu e simplu să pui cap la cap şi să stabileşti circa 40.000 de candidaţi. Sunt partide care au oameni în funcţie, oameni foarte buni, există ciocniri de interese în multe locuri. Lucrurile înaintează în fiecare zi, aceste dificultăţi vor fi depăşite”, crede președintele PNL. El a criticat votul într-un singur tur. „Nu e normal să fie ales dintr-un singur tur primarul. Alegerile uninominale trebuie să-i confere câştigătorului o majoritate, indiferent de numărul celor prezenţi la vot, pentru a putea fi reprezentativ. Votul într-un singur tur dă şansa unor primari PD să-şi menţină locul, dar cred că victoria USL şi la alegerile locale va fi covârşitoare. La alegerile generale datele vor fi altele şi estimez un decalaj de cel puţin 10 procente între scorul USL la alegerile locale şi cel la parlamentare”, a mai spus Antonescu. „În ce scenariu aş demisiona de la conducerea PNL? În scenariul în care USL nu câştigă alegerile parlamentare. Înţelegând prin asta formarea următorului guvern”, a spus Crin Antonescu. Întrebat despre alegerile prezidențiale și despre posibilitatea ca Mihai Răzvan Ungureanu să fie contracandidatul său, președintele PNL a nuanțat problema. „2014 este foarte departe şi mi-e greu să ştiu şi dacă eu voi candida, darămite dacă domnul Ungureanu va candida sau altcineva. Cred că toate posibilităţile sunt deschise”, a conchis șeful liberalilor. (sursa foto: romanialibera.ro)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

26 de minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

36 de minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago