Ştefan Drăgulescu, fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, nu vrea să-și lase „ploile” nerezolvate. Surse din UMF spun că ar fi încercat, fără succes, să-i impună noului rector anumite persoane pe anumite funcții. Deputatul PD-L rămâne totuși director medical la Institutul de Cardiologie, deși are 69 de ani.
Cu o seară înainte celui de-al doilea tur de scrutin, deputatul-rector i-a convocat la discuții pe Dorel Săndesc şi Marius Raica, propunându-le un troc în toată regula. Drăgulescu îi cerea lui Raica să renunțe la candidatură, pentru ca Săndesc să devină rector. Șeful Clinicii ATI a Spitalului Județean a recunoscut atât întâlnirea „tripartită” care a avut loc într-o clinică privată în care consultă Drăgulescu, cât și refuzul exprimat de Raica. Eternul rector al UMF a negat însă, declarând, în nota obișnuită, că „nu am avut nicio discuţie cu Raica şi Săndesc”. A doua zi după alegerile câștigate de Marius Raica, Ștefan Drăgulescu a lovit mașina UMF, pe care o conduce „până la 31 martie, atunci când îmi va expira mandatul”. Autoturismul VW Passat are asigurare CASCO, plătită de UMF. Mașina a fost cumpărată în 2010, după ce vechiul autovehicul al universității a fost vândut Institutului de Boli Cardiovasculare, instituție unde Drăgulescu este director medical. Fostul rector a recunoscut și nu prea incidentul, spunând doar că „sunt bine și nu am pățit nimic”.
Pentru că mai are vreo trei săptămâni până să plece de la șefia Medicinii timișorene, Ștefan Drăgulescu încearcă să lase lucrurile în ordine pentru cei din „garda” sa. Surse din UMF spun că, după alegeri, el s-a întâlnit cu Marius Raica, prezentându-i noului rector o listă cu oameni care trebuie păstrați în funcții sau trebuie numiți în posturi-cheie. Marius Raica a refuzat și, spun aceleași surse, s-a ales cu replica „lucrurile nu vor rămâne așa”. Ștefan Drăgulescu nu intenționează să se retragă nici de la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde este director medical. El le-a fluturat angajaților un document semnat de ministrul Sănătății, prin care i se permite să rămână în funcție, deși are 69 de ani. În general, directorii de spitale renunță la posturi când împlinesc 65 de ani. „Sunt director medical la Institutul Inimii din 2006. În România nu există legislaţie care să-mi interzică acest lucru. Sunt creatorul Institutului de Cardiologie din Timişoara. Nu este o funcţie de conducere”, spunea Drăgulescu.
„Ce fel de bărbat eşti să stai în spatele lui Lasconi? Păi mă, dacă mă…
Iulius Town, împreună cu dm-drogerie markt, vă invită la un eveniment special, care va avea…
Primarul Dominic Fritz a anunţat că în anul pe care abia l-am început va avea…
ADID Timiș informează utilizatorii serviciului de salubrizare din zonele 0 Ghizela și 1 Timișoara despre…
Primăriile comunelor Pilu şi Grăniceri din judeţul Arad au emis toate autorizaţiile necesare pentru construirea…
În cursul dimineții de 9 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș…