Categories: Zâmbete amare

Timisorenii, umiliti si batjocoriti de Administratia Ciuhandu

În timp ce primarul Gheorghe Ciuhandu și viceprimarul Adrian Orza erau plecați cu treburi politice la București, forțând pentru ultima dată o candidatură pe listele USL, primăria de cinci stele vărgate a Timișoarei a ajuns iar vedetă în toată mass-media națională. Nu, de această dată nu fiindcă șefii ei și-au acordat sporuri de salarii nesimțite. Originalitatea a fost să cheme 140.000 de oameni la primărie, ca să demonstreze că și-au făcut asigurările pe locuințe.

Nu mai trebuie explicat aici cum funcționează ghișeele primăriei, câteva sute de oameni putând bloca activitatea. Dar 140.000? În mod clar, la vârful instituției sunt câteva minți luminate, cărora numai de oameni nu le pasă acum, cu trei luni înainte de alegeri. Chiar dacă ai asigurarea făcută, dacă nu te prezinți cu dovada în mână la primărie riști să fii amendat cu sume curprinse între 100 și 500 de lei. Dacă nu ai asigurare, amenzile ajung până 1.000 de lei.

Ca și de alte dăți, primăria a convocat și morții pentru a da explicații cum stau cu asigurarea. Morți luați probabil din listele electorale cu votanții lui Ciuhandu. Și toată această bulibășeală birocratică se întâmplă în cea mai informatizată primărie din Europa Centrală și de Est, dacă ne luăm după viceprimarul Orza. Că oamenii sunt iar umiliți la maximum, călcați în picioare și batjocoriți de către autorități, nici că mai contează.

Aceiași oameni care, la începutul anului, stau la cozi interminabile pentru a-și plăti taxele ca să aibă Ciuhandu și compania de unde să-și acorde sporurile salariale. Fiindcă se știe, timișorenii sunt cei mai conștiincioși contribuabili din țară, rata de colectare a taxelor și impozitelor fiind la Timișoara de peste 95%, față de orașe din Moldova unde e sub 50 de procente. Reprezentantații municipalității au găsit și de această dată explicații, cică așa sună legea.

Cum naiba se face că numai în Primăria Timișoara cea mega-informatizată se întâmplă astfel de minuni birocratice e un mister. Care poate fi dezlegat doar în cheia aroganței, nesimțirii și nepăsării față de oameni.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

29 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

43 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago