Categories: Sport

BCT joaca primul meci din semifinala cu Mobitelco

BC Timișoara și „U” Mobitelco Cluj se întâlnesc, sâmbătă seară, în prima partidă a semifinalei Diviziei A. Timișorenii au încheiat sezonul regulat pe locul al doilea, iar clujenii, pe trei, la un singur punct în spatele lor. Meciul se anunță spectaculos, așa cum au fost și celelalte întâlniri între cele două formații.

În sferturi de finală, BCT a trecut, în cinci partide, de ocupanta locului al şaptelea, CSM Bucureşti, în vreme ce „U” a învins echipa de pe șase, BC Mureş Tg Mureş, în patru meciuri. Clujenii sunt deținătorii titlului în ultima ediție a campionatului.

„Toate cele opt clasate sunt foarte puternice. Clujul este campioana României şi e în revenire de formă. Practică un joc tot mai consistent. E o echipă periculoasă pentru experienţa pe care o are, ceea ce îi permite să gestioneze foarte bine astfel de meciuri din faza finală a campionatului”, spune Leontin Demaio, preşedintele BCT.
În sezonul regulat, fiecare dintre cele două echipe a câștigat meciul de pe teren propriu. Clujenii și-au adjudecat partida din etapa a doua, iar timișorenii și-au luat revanșa în etapa a XVII-a.

Unul dintre cei mai iubiți jucători de la „U” Mobitelco, Branco Cuic, s-a transferat, din acest sezon la Timișoara. „Am rămas în relaţii bune cu foştii mei colegi de la Cluj, deoarece am trecut prin toate, şi bune, şi rele în cei patru ani cât am jucat acolo. Întotdeauna am jucat la victorie şi aşa fac şi acum, când sunt la Timişoara. U poate fi o echipă periculoasă. Le cunosc atât atuurile, cât şi punctele slabe, pe acestea din urmă vom încerca să le speculăm”, a declarat Cuic.

Primele două partide ale semifinalei „trei din cinci” dintre BC Timişoara şi Universitatea Cluj au loc sâmbătă şi duminică, de la ora 20. Intrarea în Sala „Constantin Jude” este liberă.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 minute ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

20 de minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago