Categories: Zâmbete amare

Cum si-au dat PSD-istii din Timis cu puciu’ in fasole

Deranjat probabil de vremea schimbătoare, deranj dat și de un celebru accident de vânătoare care altor bărbați le-ar fi adus calități de soprană, Ilie Sârbu s-a întors în Timiș. Și nu o dată, ci de vreo două-trei ori în ultima perioadă. Ba, a mai trimis și niscaiva comunicate de presă, semn că urmărește ceva. Nu de alta, dar timp de aproape patru ani a uitat că e senator de Timiș, dovadă că și-a cam închis afacerile de pe aici. Nu însă și unele prietenii, cu frați celebri și nu numai. Și – iată! – luni, a venit și anunțul, aparent extrem de șocant, dar anunțat oarecum de demersurile amintite: candidatul USL la președinția CJ Timiș va fi Ilie Sârbu. Ura și la gară!
Asta după luni în șir în care candidat oficial a fost liderul filialei, Titu Bojin, validat ca atare de toate forurile locale și naționale. Rocada dintre Bojin și Sârbu era pasămite motivată de un sondaj ultrasecret făcut probabil printre portarii și femeile de serviciu din Kiseleff, sondaj care l-ar fi dat mare câștigător pe fostul preot, primul patron de discotecă în Timișoara. Și cum nu te pui cu ditamai sondajul și, mai ales, cu atotcunoscătorii lideri de la București, lucrurile păreau clare: Ilie Sârbu va candida la președinția CJT. Nu mai conta faptul că, în urmă cu patru ani, același Sârbu declara că, în 2012, nu va mai candida pentru o funcție la nivel local pe motiv de vârstă. Mai trebuie spus că degringolada din partid venea după luni întregi în care PSD-ul local, sau mai bine zis o parte din el, avea mai degrabă grija candidaturii la Primăria Timișoara, candidatură aparținând PNL. Mai exact, și-l doreau drept candidat pe Gheorghe Ciuhandu în locul lui Nicolae Robu. Grupurile de interese știau de ce!
Evident, la auzul acestei vești, o bună parte din PSD-iștii locali a jubilat. În genere, „gulere albe” din partid, dar și din afara lui, ascunse în spatele unui Stejar. Ei reprezentau un fel de Coloana a V-a din Timișoara pentru manevrele făcute la București. Coincidență mare, erau cam aceiași oameni care și-l doreau pe Ciuhandu candidat la primărie. Pe de altă parte, tristețe mare în rândul truditorilor din partid, mai ales a celor din zona rurală, care-l știau pe Sârbu doar de la RealitateaTV și Antena3. În cele din urmă, vocea acestora, mai mult sau mai puțin amenințătoare, a fost auzită până la București, iar puciul de 24 de ore al lui Sârbu și compania sa de sunet a eșuat lamentabil. Bine, până la această oră, că – cine știe ? – surprize mai pot să apară.
Ca lucrurile să fie mai hazlii, priviți mai jos câteva frânturi din amabilitățile reciproce pe care și le trimiteau, prin intermediul presei, Ilie Sârbu și unul din șefii „Coloanei”, în urmă cu exact doi ani. Cei doi urmau să conducă partidul spre noi culmi de progres la alegerile locale din luna iunie. Ilie Sârbu: „Demisia lui este un gest prostesc, necugetat. Postul ăsta de prim-vicepreședinte era mai mult pentru el, ca să-l încurajăm. Dar nu a făcut nimic din această funcție (…) A vrut funcție în partid? I-am dat funcție în partid. A vrut funcție la primărie? I-am dat funcție la primărie. Niciun bine nu rămâne nepedepsit (…) Oricum nu e o pierdere. El crede că va rămâne viceprimar, dar nu cred că va rămâne. Ar trebui ca el să-și dea demisia din funcția de viceprimar (…) Nu reprezintă o personalitate a partidului, se numără printre cei tolerați”. Sorin Grindeanu: „Nu m-a pus nimeni în funcție, partidul ăsta a depășit era baronilor. Indiferent ce funcție ai în partid, trebuie să respecți toți membri. Mă refer inclusiv la Ilie Sârbu(…) Nimeni nu are partidul ca proprietate personală în CF”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago