Limbi străine, ateliere, excursii la mănăstiri și două mese pe zi – aceasta este oferta primei școli ortodoxe din România. Girată de Mitropolia Banatului, școala se va deschide, din toamnă, la Timișoara și asigură o alternativă părinților care caută pentru copiii lor un alt fel de educație.
Cursurile Școlii „Sfântul Antim Ivireanul” vor începe pe 10 septembrie, la Timișoara, pentru 44 de elevi, jumătate în clasa pregătitoare, restul în clasa I. Taxa este de 500 de lei pe lună, pentru frați aplicându-se o reducere de 25%. „Nu este o activitate de profit. Este un proiect al Asociației Pro Logos, cu implicarea Arhiepiscopiei Timișoarei”, spune Ioana Popescu, coordonatorul proiectului școlar. Suma nu e exorbitantă, având în vedere că micuții au parte și de after-school, și de cursuri de limbi străine, dar și de două mese pe zi,
Programul va începe în fiecare dimineață, la ora 8,30. Se citește un sfert de oră din Evanghelie, viața apostolului zilei, apoi sunt patru ore de cursuri obișnuite. Urmează masa de prânz, o jumătate de oră liberă și apoi after-school. Timp de un ceas, copiii își pregătesc lecțiile pentru ziua următoare, după care participă la cursurile opționale de limbi străine. Ziua se încheie cu atelierele de gătit, traforaj sau lucru manual, care au loc între orele 16 și 17.
Cele două mese zilnice sunt preparate în bucătăria școlii. Meniul va fi unul de post atât în zilele de miercuri și vineri, cât și perioadele stabilite astfel de calendarul bisericesc. În plus, elevii Școlii Ortodoxe vor face excursii la mănăstiri și vor merge în tabere în perioada vacanțelor. Ei vor participa, de asemenea, la Sfânta Liturghie la sărbătorile de peste săptămână.
Oferta școlii ortodoxe include consiliere, asistență medicală sau servicii de logopedie, pentru cei care nu vorbesc perfect. „Programul de studiu respectă programa şcolară aprobată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pe care o completează cu activităţi educative cu specific creştin-ortodox. Şcoala are la bază valorile ortodoxe autentice desprinse din învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi din modelul parohial de comuniune”, mai spune Ioana Popescu. Un alt curs special este cel denumit „Dumnezeu şi natura”. „Este un curs prin care se explică tainele naturii, modul în care ea ne ajută să regăsim o vieţuire normală, sănătoasă, să ne simţim bine şi să ne apropiem de Dumnezeu depărtându-ne de mediul artificial”, mai spune Popescu.
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…