Categories: Sport

Oficial: BC Timisoara joaca in semifinale!

Federația Română de Baschet a respins contestația depusă de CSM București împotriva lui BC Timișoara. Bucureștenii susțineau că adversarii lor trebuie descalificați, deoarece nu au achitat la timp banii pentru un fault tehnic comis de Branko Cuic. BC Timișoara joacă, sâmbătă și duminică, împotriva lui „U” Mobitelco.

CSM București a depus protestul împotriva timișorenilor la finalul meciului cu numărul cinci din sferturile play-off-ului, pe care l-au pierdut și au ratat astfel calificarea în finală. Bucureștenii susțineau că reprezentanții BC Timișoara nu plătiseră contravaloarea unui fault tehnic comis de Branko Ciuc și, deci, acesta nu avea voie să joace în partida respectivă.

Comisia centrală de competiții, transferuri și legitimări a constatat ca pe foaia oficială de arbitraj a jocului BC Timișoara – CSM București nu există niciun înscris referitor la plata contravalorii celor două faulturi tehnice ale lui Garry Gallimore, de la CSM București, respectiv plata contravalorii faulturilor tehnice ale lui Cuic și Păltinișanu, de la BC Timișoara. De asemenea, nu exista nici protestul echipei bucureștene.

După analiza situației plăților, s-a constatat că bucureștenii au plătit 250 de lei la comisarul FIBA Romi Staănciulescu, iar timișorenii au achitat la arbitrii Doru Vinași, Alexandru Olaru și Fabiana Nițu suma de 250 lei. Plățile se regăsesc în rapoartele suplimentare ale arbitrilor și al comisarului FIBA.

În aceste condiții, reprezentanții FRB au constatat că protestul depus de CSM București nu este întemeiat, acuzând totuși lipsa de comunicare între oficialii jocului și echipe. Rezultatul oficial rămâne cel înregistrat pe terenul de joc și consemnat în foaia oficială de arbitraj, respectiv BC Timișoara – CSM București 78-64.

Primele două meciuri dintre BC Timișoara și „U” Mobitelco Cluj, contând pentru semifinala play-off-ului, se joacă sâmbătă și duminică, de la ora 20, în orașul de pe Bega.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago