Nicolae Robu, candidatul USL la Primăria Timișoara, și-a stabilit programul electoral după numeroase discuții cu timișorenii. Unul dintre primele lucruri pe care le face dacă va câștiga va fi demolarea clădirii de sticlă din centrul orașului. Pe termen lung, planurile sale includ realizarea de parcări și măsuri pentru fluidizarea traficului, dar și reducerea semnificativă a prețului gigacaloriei.
Campania electorală a USL pentru localele din 10 iunie 2012 se referă foarte mult la ideea de „schimbare”. Ce înseamnă schimbarea, de fapt?
Schimbare înseamnă nu numai înlocuirea primarului, ci înlocuirea unei anumite stări de fapt, a unui anumit mod de a gândi proiectele pentru Timişoara, de a le pune în practică şi de a relaţiona cu cetăţenii, într-o formă pe care cetăţenii Timişoarei o merită. Noi dorim să oferim o alternativă mult mai apropiată de cetăţeni, o alternativă în care să ne consultăm cu ei, să îi tratăm cu tot respectul şi să promovăm proiecte care să le îmbunătăţească viaţa. Nu este important să avem studii de fezabilitate, strategii, proiecte ţinute în sertare, ci este esenţial să avem proiecte puse în operă. Eu şi colegii mei suntem convinşi că a venit vremea schimbării şi am observat că şi timişorenii vor schimbarea şi apreciază că ne-am angajat la aşa ceva.
Se ştie deja de peste un an că v-aţi decis să candidaţi la Primăria Timişoara. Care este aşteptarea timişorenilor cu care aţi discutat până acum?
Am avut interacţiuni strânse cu cetăţenii Timişoarei, mai ales în ultima vreme, când, chiar dacă nu eram în campanie, oamenii au aflat de candidatură, m-au abordat, mi-au pus întrebări, le-am pus şi eu întrebări şi cred că m-am lămurit cu ce aşteaptă cetăţenii Timişoarei de la noua administraţie: aşteaptă mult mai mult respect! În plus, cetăţenii aşteaptă proiectele de impact ale Timişoarei !
V-aţi structurat programul electoral pe două etape: prima cuprinde obiective pe care doriţi să le realizaţi în șase luni de la preluarea mandatului şi a doua – în patru ani. Care sunt cele mai importante proiecte pe șase luni, în primul rând?
Ca obiective imediate pe care mă angajez să le pun în practică în primele șase luni de mandat amintesc în primul rând mutarea sau, dacă va fi cazul, demolarea monstruoasei clădiri din sticlă din Piaţa Victoriei. Tot ca proiecte pe termen scurt sunt repararea trotuarelor din centrul istoric şi a aleilor de pe malul Begăi, desfiinţarea fâşiilor de pământ, pretinse a fi spaţii verzi, dintre trotuar şi carosabil. Ele constituie principala sursă a prafului şi noroiului din Timişoara! O problemă ce poate fi rezolvată în șase luni se referă la câinii vagabonzi, iar o alta la fenomenul cerşetoriei. Voi acţiona, de asemenea, pentru simplificarea birocraţiei şi scurtarea termenelor de acordare a diverselor avize şi a termenelor de răspuns la demersurile cetăţenilor. În ceea ce priveşte transportul în comun, voi reduce timpul petrecut în aşteptarea acestor mijloace, prin îmbunătăţirea frecvenţei lor de circulaţiei.
Aţi mizat mereu pe proiecte mari, de anvergură? Care ar fi acestea?
Ca obiective pe termen mediu şi lung, adică cu durata de șase luni până la patru ani ar fi reducerea cu cel puţin 25% a facturii la apă caldă şi căldură, prin reabilitarea termică, pe scară largă, a blocurilor, cu fonduri europene, de la guvern şi din bugetul local, fără contribuţii directe ale cetăţenilor. Mă voi preocupa de fluidizarea traficului, prin semaforizare de ultimă generaţie, la care se adaugă realizarea a cel puţin trei subpasaje, lărgirea unor poduri este Bega şi construirea a cel puţin a unui pod nou, lărgirea unor artere, realizarea centurii, completarea inelelor de trafic, rapidizarea căii de racord actuale la autostrada Arad – Timişoara. Mi-am propus şi realizarea a cel puţin cinci parcări mari, centrale. Ca iubitor al sportului, doresc construirea a patru bazine de înot semiolimpice, a unei săli polivalente cu 15.000 de locuri şi a unui bazin olimpic.
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…
Administrația Bazinală de Apă Banat a avut un an cu numeroase investiții realizate pentru buna…
Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…