Categories: Poli Timisoara

Fiul risipitor al lui Chivorchian s-a intors la Poli!

Îl mai ţineţi minte pe Andrei Cobliş? Este portarul transferat de Poli Timişoara de la CS Vulcan în urmă cu trei ani și despre care se spunea că este urmaşul lui Costel Pantilimon. Din păcate, acum, cei doi portari mai pot fi comparaţi doar prin prisma înălţimii.

Când vine vorba despre performanţă, lucrurile stau total diferit. Cobliş, care ar fi trebuit să ajungă urmaşul lui Pantilimon, transferat între timp la Manchester City, a avut alte preocupări decât cele fotbalistice în ultimul an. E adevărat, a fost plecat în Spania, dar nu pentru a juca fotbal, ci în calitate de prieten al unor căpşunari. Despărţirea de Poli a trecut aproape neobservată, prestanţele jucătorului crescut la juniorii Corvinului Hunedoara fiind dintre cele mai penibile în eşaloanele trei şi patru.

Un singur oficial polist a suferit după plecarea lui Cobliş. Gheorghe Chivorchian, căci despre el este vorba, a fost ca un tată pentru speranța de portar. El i-a forţat mereu pe antrenorii de la „satelitul” din Liga a III-a să-l titularizeze pe copilul său de suflet, în ciuda unor prestaţii jenante ale portarului care a mai fost în probe şi la Dinamo Bucureşti, la începutul lui 2009, înainte să-i păcălească pe oficialii lui Poli.

În cele din urmă, ca orice fiu risipitor care se respectă, Andrei Cobliş s-a întors la Timişoara. Gheorghe Chivorchian a jubilat şi nu a mai ţinut cont că portarul a dispărut din peisajul trupei de pe Bega un an. Fără prea multe antrenamente în ultimul an, Cobliș le-a luat faţa unor portari ca Ostafie sau Gârlea, ambii juniori talentaţi din propria pepinieră a Politehnicii, şi a prins lotul lărgit al „satelitului” din Liga a III-a.

Roberto Ivan, antrenorul lui Poli II, a fost nevoit să-l includă în lot pentru ultimul joc cu Mama Mia Becicherecu Mic, în ciuda lipsei de pregătire a portarului hunedorean. E un semn evident că Gheorghe Chivorchian a fost, este şi va fi mai departe cel care taie şi spânzură la Poli. Este omul care, spun unele voci, trimite în teren inclusiv jucătorii de la prima echipă, fără ca Valentin Velcea să aibă ceva de spus.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

12 minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

46 de minute ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago