Nicolae Robu n-a participat nici la cea de-a doua dezbatere organizată la Timișoara, deși prezența lui fusese anunțată anterior. Absența a fost taxată mai mult sau mai puțin acid de candidații care au răspuns invitației adresate de Coaliția 52.
Întâlnirea de la CRAFT s-a desfășurat după regulile impuse de postul de televiziune TVT89, care a și întregistrat întreaga discuție. Fiecare candidat și-a prezentat planul de bătaie pe care și-a construit campania și a răspuns unor întrebări punctuale puse de Adrian Adam, Adrian Marcu, Adriana Rusu, Siegfried Thiel și Nicolae Țăran. Totul, cronometrat la secundă, fără atacuri la persoană.
Ioan Coriolan Gârboni, care s-a retras din cursă, a bătut monedă pe postul de city manager, neocupat în Primăria Timișoara, dar și pe proiectele sale legate de Aqualand și turism cultural pe bază de Tarzan. Deși, practic, nu mai candidează, Gârboni a promis că va face, din fonduri private, un parc pentru skateri, în valoare de 20.000 de euro. Asta, imediat după alegeri.
Gheorghe Nodiți marșează pe ce știe el mai bine, adică domeniul sanitar, dar și pe o temă culeasă din mers în această campanie, aceea a eradicării mafiei imobiliare. Reducerea birocrației este un alt obiectiv pe care și-l propune candidatul PD-L.
Adrian Orza (PNȚCD – FDGR) a fost foarte concis în ceea ce privește proiectele pe care le va duce la capăt dacă ajunge primar: pasajul Michelangelo, reabilitarea canalului Bega, reabilitarea centrului istoric al orașului și a Colterm. Toate aceste patru teme sunt preluate de la actualul primar Gheorghe Ciuhandu.
Ion Răducanu este dușmanul declarat al poluării din Timișoara, care, în opinia sa, este cea mai gravă problemă a orașului. Candidatul UNPR a aruncat și o săgeată către Nicolae Robu, afirmând că un studiu realizat de un institut patronat de Politehnică s-a schimbat radical după încheierea unui contract cu o fabrică despre care se spune că este principalul poluator din Timișoarei.
Grigore Trif, de la PRM, a făcut apel la înțelepciunea lui Moromete – „pe ce te bazezi, domnule?” – care, crede el, le lipsește contracandidaților. Trif a fost, de altfel, singurul care a pronunțat clar cifre și costuri legate de diferite proiecte. El insistă pe vânzarea complexului „Dan Păltinișanu” și ridicarea,în locul lui, a unui ansamblu imobiliar modern.
Poate cea mai trăsnită chestiune asupra căreia au fost nevoiți să se pronunțe candidații a fost cea ridicată de analistul economic Nicolae Țăran. Acesta a vrut neapărat să știe ce vor face ei în privința… creșterii natalității în oraș! Toți au admis că aceasta este, într-adevăr, o problemă, a cărei rezolvare nu ține însă de edilul șef.
Lipsa lui Nicolae Robu nu s-a prea simțit, deși candidații au aruncat, pe ici, pe colo, câte o ironie la adresa acestuia. Probabil că s-a ghidat după vorba lui Grigore Trif: „Robu nu este important, câtă vreme noi nu suntem importanți pentru el”.
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…
„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…
Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…
În perioadele cu temperaturi scăzute, majoritatea plantelor intră în starea de repaus, transmit reprezentanţii Horticultura.…