Dorel Covaci tine in sah Consiliul Local Faget

Democrat-liberalul Marcel Avram a devenit primar la Făget cu un plus de 41 de voturi, dar n-are ce conduce. Consiliul local nu a fost învestit, pentru că în sală nu au fost prezenți două treimi din consilieri. De altfel, nici primarul nu a fost validat, după ce deputatul Dorel Covaci nu s-a putut obișnui cu ideea că a pierdut alegerile.

Deputatul Dorel Covaci a renunţat, în 2008, la primăria pe care o conduea de două decenii, pentru a merge în parlament. În 10 iunie 2012 a încercat să-și recîștige funcția de edil-șef, dar a pierdut surprinzător, cu 1%, în faţa lui Marcel Avram. Joi, la şedinţa de învestire a Consiliului Local Făget, cetățeanul Dorel Covaci le-a cerut celor șase consilieri PSD să părăsească sala.

Scandalul a început imediat după ce Emanuela Miloştean (PSD), decanul de vârstă al consilierilor din Făget, a deschis ședința. Aproape instantaneu, consilierii locali PSD au ieşit afară din sală. Culmea e că au semnat și condica de prezență! „Aşa au înţeles unii să respecte voinţa electoratului. Nici nu a apucat să înceapă şedinţa, că deputatul Covaci a trecut pe la fiecare consilier PSD şi i-a şoptit ceva la ureche. Toţi s-au retras, dar erau debusolaţi, nu înţelegeau ce se întâmplă şi stăteau în cadrul uşii”, spune primarul ales Marcel Avram.

„Nu înţeleg de ce Dorel Covaci nu a candidat ca şi consilier, îl puneam viceprimar, pentru a avea linişte. În seara alegerilor erau foarte fericiți, aveau șampaniile pregătite. Le-am spus să ni le vândă la jumătate de preţ, n-au vrut, aşa că s-au ales cu toată paguba. E treaba lor ce fac, dacă în următoarele două şedinţe nu se prezintă, își vor pierde mandatle de consilieri”, a mai spus Avram

Deputatul Dorel Covaci nu a putut fi contactat. Următoarea şedinţă pentru învestirea în funcţie a Consiliului Local Făget şi a primarului Marcel Avram ar trebui să aibă loc duminică.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago