Druckeria e categorica: decat cu Iancu, mai bine in Liga a IV-a

Asociaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria nu e deloc îngăduitoare cu Marian Iancu, pe care îl consideră principalul vinovat de dezastrul de la Poli. Suporterii sunt adepţii unei reconstrucţii din temelii a echipei lor de suflet și nu s-ar simţi umiliţi nici în cazul în care Poli o va lua de la capăt, de prin al patrulea eşalon.

Druckeria a publicat pe site-ul oficial un comunicat în care tratează subiectul echipei de fotbal Poli Timişoara. Conform suporterilor, Petre Muşat, fostul director sportiv al echipei alb-violete, a fost la Bucureşti pentru a discuta subiectul Poli cu şefii FRF.

„Înființarea unei societăți noi, având ca pilon principal Universitatea Politehnică din Timișoara, înscrierea în campionat a unei echipe noi, continuatoare a celor 90 de ani de istorie a Politehnicii Timișoara, indiferent de unde pornim, din D sau din C”, spun druckerii.

Iată comunicatul:

„Petre Mușat s-a întors de la FRF cu câteva lucruri concrete despre situația actuală a Politehnicii Timișoara.

Pe scurt avem trei variante:

1. Plătim datoriile.
2. Stăm la mila lu’ Sandu să facă o adunare generală extraordinară în care dacă e loc în B, să invite ASU Politehnica 2002 (echipa Politehnicii, cu vechime mai mare de trei ani, cu tot ce îi trebuie).
3. Înființăm o echipă nouă din D sau C (depinde de cât de șmecheri suntem) și care timp de trei ani, n-are voie să între în A.

Vorbind despre prezent, Poli a fost dirijată într-un anumit fel, până în momentul de față, când:

– Nu mai știm dacă vom juca fotbal și în ce ligă vom juca fotbal.
– Nu mai avem jucători, administrație și nici personal.
– Nu se poate pune problema performanței… deloc.
– Avem un patron ostil.
– Nu se știe exact cum poate fi cumpărat clubul din cauza încrengăturii de combinații și legături dintre diferitele firme administrate de Iancu.
– Lumea nu mai vine la stadion.
– Avem un patron care țipă încontinuu, de la București, după bani, că vrea bani.
– Ni s-a retras „la mișto” dosarul de licențiere de către propriul patron, care mai face și pe „niznaiul” după câteva zile prin presă, întrebat unde vom jucă la anu’, cică „Nu știu, nu știu”.
– Avem sute de procese cu terți (hoteluri, restaurante, companii de transport, foști jucători, spitale, firme de avocatură), care vor să își recupereze banii pentru serviciile pe care ni le-au oferit.
– Avem un patron care se vaită că a fost furat de federali, dar tace mâlc, suspect, când ar fi trebuit să se ia cu hoții de gât.
– Ne știe toată lumea prin tribunale, pe la TAS, pentru scandalurile în care am fost băgați. Ne știe Benfica, ne știe Slovan, ne știe lumea.
– Avem un patron care a primit o condamnare de zece ani de pușcărie.
– Nu există nici o urmă de încredere între noi + autoritățile locale și Marian Iancu.
– Am fost depunctati deja pentru sezonul viitor.
– Avem un patron care și-a cerut insolvența propriului club.

Putem fi un exemplu reconstruind.

Putem fi un exemplu de normalitate când ne hotărâm că, dacă am greșit lăsându-ne păcăliți de modelul fuziunilor, divizărilor și al tuturor șmecheriilor pentru a păstra o continuitate justă, acum, când vedem că drumul s-a înfundat, dăm foc la tot și reconstruim. Civilizat, trainic, cinstit. Până la urmă, avem convingerea că mai devreme sau mai târziu, toți cei care au călcat în rahatul combinațiilor frf-iste vor ajunge în situația noastră, pentru că s-a procedat anormal. N-are cum să meargă la infinit așa.

Acum, când nu mai avem jucători, personal și nici conducere, Timișoara are datoria să se regăsească și să reclădească, nu să “apese vreun buton”.

Efortul pe care l-am face este nedrept și frustrant, dar este mai demn decât efortul pe care l-am face pentru a ne justifica identitatea. N-ar fi frumos nici să stăm să ne uităm la ce mai zice mircea sandu și dacă se gândește la noi, să ne invite, din mărinimia lui în B, pentru că poate o va face, la mișto, ca să- și alimenteze niște orgolii și să ne pună el nouă – celor care l-am înjurat, și încă îl înjurăm – ciorapul în gură. sic!

Ca druckeri, nu putem susține altceva decât reconstrucția.

Înființarea unei societăți noi, având ca pilon principal Universitatea Politehnică din Timișoara, înscrierea în campionat a unei echipe noi, continuatoare a celor 90 de ani de istorie a Politehnicii Timișoara, indiferent de unde pornim, din D sau din C.

În paralel, începerea reconstrucției stadionului Dan Păltinișanu. Urmând ca în 3-4 ani să avem și echipă crescută acasă, și stadion nou, și suporterii alături, și, poate, și un fotbal fără fosilele comuniste care îl conduc în prezent.

Există toată premisele pentru un astfel de proiect.
Costurile de întreținere ale unei echipe până în divizia B nu sunt deloc o problemă pentru Timișoara. Milioanele de euro care ar merge la Iancu pot însemna 30% din construcția stadionului. Restul sunt bani de la guvern + fonduri europene + alte surse de finanțare.

Asta ar fi sugestia și alegerea Druckeria pentru viitorul Politehnicii Timișoara.

Vocile să le unim!”

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

17 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago