Nicolae Robu, aclamat ca pe stadion / FOTO

Senatorul liberal Nicolae Robu a fost validat vineri în funcţia de primar al Timişoarei, într-o sală de consiliu arhiplină. Evantaiele improvizate au fost la mare modă într-o sală în care cu greu se mai putea respira.

Nicolae Robu a fost aplaudat în repetate rânduri şi aclamat la scenă deschisă. „Bravo, Nicu!”, „Bravo, dom primar!”, au strigat useliştii din sală. Imediat după şedința de învestire în funcţie a primarului, a consiliului local şi alegerea celor doi viceprimari, Robu a preluat biroul în care, timp de 16 ani, Gheorghe Ciuhandu a făcut legea.

La învestirea lui Nicolae Robu au fost prezente nenumărate personalităţi locale şi ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Şedinţa de constituire a consiliului local a fost condusă de decanul de vârstă Traian Stoia. În lumina reflectoarelor a ţinut neapărat să fie şi probabil cea mai controversată faţă bisericească din ţară, episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, care a ţinut o slujbă la final.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea să trec peste momentul greu survenit chiar în campanie şi a făcut ca azi să fiu total apt şi sănătos”, a declarat noul primar Nicolae Robu.

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu a ţinut un ultim discurs bazat evident pe realizările sale colosale. „Plec cu sentimentul datoriei împlinite. Acum 16 ani am găsit un oraş cu un şomaj de 12% fără investiţii. Acum avem un oraş dinamic cu un procent de şomaj de 2%. Pot să spun că las o bază solidă, atât prin cele pe care le-am făcut, cât şi prin proiectele europene care urmează”, a spus Ciuhandu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago