Categories: Klaus Vaterland

Romanii ar vota intr-un referendum iesirea din UE. Cvorum sa fie!

Monitorizarea pe justiție cu care Comisia Europeană ține de ani buni în lesă politicienii de la București nu e, după cum poate v-ați dat seama, un instrument care să intereseze populația de rând, cu atât mai puțin telespectatorii OTV. Producătorul de bostani de la Dăbuleni habar n-are la ce bun e MCV-ul și toate discuțiile pe marginea vulnerabilităților din justiția românească, motiv pentru care nici nu va face vreodată legătura între vreo nedreptate ce i s-ar putea face într-o instituție a statului și reproșurile ce ni se fac de la Bruxelles de când comunitarii au făcut greșeala să ne primească în Uniunea Europeană.

„Ce mai vor și ăia?!”, se poate întreaba omul de rând, în timp ce cu o mână se scarpină în fund, iar cu cealaltă, într-o nară păroasă, făcând trimitere la îngrijorările comisarilor europeni față de ce se petrece în România în domeniul justiției ori al democrației în general – nu de azi de ieri, cu suspendarea lui Băse -, ci de câte ori ne batem joc de niște „nesuferite” de principii europene. Cu siguranță că celor mai mulți dintre români nici nu le-a trecut prin cap în ce hal ar fi fost acum România dacă niște „căpcăuni” de afară n-ar sta după noi cu rigla precum profesorul după elevul bezmetic.

Ba mai mult, aș paria pe faptul că un referendum pe tema ruperii „demne” a României din „gheara” Uniunii, pe valul declarațiilor din ultima vreme ale lui Crin Antonescu (dar și ale lui Traian Băsescu, cu ceva timp în urmă), ar avea astăzi ca rezultat retragerea Bucureștiului din Uniune. Cu ce efecte? Efecte imediate ar fi niște arsuri stomacale de la micii bine prăjiți și niște râgâituri sonore după berea consumată în piețele publice, ca urmare a succesului repurtat de aprigul popor român în fața „Înaltei Porți”. Pentru ca mai apoi, după ieșirea din mahmureală, același cetățean să dea piept cu ridicarea beneficiilor ce decurg din apartenența la familia europeană. Și care nu sunt puține.

Niciodată n-au spus Victor Ponta și Crin Antonescu lucuri mai adevărate ca acum, când proclamară dânșii la unison, precum vulpea de sub struguri, că MCV-ul este util României. Asta aș putea-o spune eu, eventual părintele paroh din Fabric, casiera de la Digi, bostănarul din Dăbuleni într-un moment de înțelepciune, dar cum sună asta din gura unor demnitari aflați la puterea unui regim monitorizat? E ca și cum hoțul ar admite cu satisfacție civică utilitatea vigilenței polițienești în fața poftelor nemăsurate ale infractorului.

„Bine că ne supravegheați, că cine știe ce-ar mai fi făcut Băsescu și ce-om mai face noi de-acum înainte fără controalele astea, domnule Barroso!”, ar putea spune Crin și Victoraș, dar n-o mai spun, că nu sunt fraieri.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago