Categories: SportUltima ora

Steagul lui Poli, la Turul Frantei! / FOTO

„Poli este peste tot acasă!” – se poate spune asta fără niciun dubiu, după ce steagul echipei fanion a Banatului a ajuns și pe traseul Turul Franței. Începând de vineri, un grup de timișoreni însoțește, etapă de etapă, cicliștii angrenați în cea mai spectaculoasă competiție de profil de pe mapamond.

Ca o coincidență, timișorenii au ajuns pe traseul turului exact în ziua în care, la Timișoara, se năștea noua Poli. Ei și-au închiriat o rulotă cu care se deplasează de-a lungul turului. Încă din prima etapă la care au participat, timișorenii au putut fi văzuți la Eurosport, televiziunea care transmite Turul Franței, agitând un steag al lui Poli, dar și un drapel național.

Din acest grup face parte și Mircea Petroman, care are ca hobby, printre altele, și jurnalismul sportiv. „Este senzațional aici, e o experiență de nedescris. Am participat la multe competiții sportive, am fost la două turnee de Campionat European de fotbal, am fost la derby-uri precum Real-Barca, Milan-Inter, dar nu am fost impresionat ca de atmosfera din jurul Turului Franței”, ne-a povestit Petroman, care este și un colaborator ocazional al deBanat.ro
Inutil de spus că el este și un mare fan al lui Poli, fiind „responsabil” și cu drapelul echipei. Duminică, timișorenii au scris numele lui Poli pe șoseaua pe care urmează să treacă cicliștii. Duminică, în etapa a XIV-a, prima din Munții Pirinei, timișorenii s-au plasat între cele două cățărări principale ale cursei, între localitățile Le Port și Massat, cu 50 de km înainte de final. „Deși am fost de dimineață pe traseu, din păcate nu am putut să găsim un loc pe cele două cățărări principale”, ne-a mai declarat Petroman. Cicliștii vor trece pe lângă grupul timișorenilor în jurul orelor 16,35 – 17. Ei au intrat în contact cu Emanuel „Manolo”, Terzian unul din comentatorii Turului Franței la Eurosport, care va vorbi despre ei în timpul transmisiunii de duminică.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago