Categories: Zâmbete amare

Ziua Timisoarei la misto; cu Inna bomboana pe coliva

Contra a 20.000 de euro, Primăria Timișoara face cinste la tot poporul o oră cu o fătucă ce se bâțâie pe scenă pe ritmurile scoase de un CD. Pe scurt, o oră de play-back, picioare lungi și sâni zburdalnici. Pe fătucă o cheamă Inna și cică ar fi nu știu ce star într-un stil muzical agreat de copiii până în 15 ani. Oricum, bine că nu face live, că ar sparge ferestrele din centrul orașului la ce falseturi poate trage fata. S-a văzut asta și la inaugurarea Național Arena, când a speriat pe toată lumea cu răcnetele și icnetele ei.

Și pe când acest pseudo-concert? Exact de ziua orașului, o zi extrem de importantă pentru Timișoara, așa cum peste tot se respectă acest gen de manifestări. Nu mai trebuie spus aici că Timișoara a dat muzicii un Phoenix, un Cargo sau Celelalte Cuvinte, ca să mă opresc la doar trei exemple din multe altele. Și aici nu-i vorba nici măcar de sumă. Una imensă oricum. În mod normal, Inna n-ar trebui să urce pe scenă la această sărbătoare nici pe gratis sau chiar de-ar veni cu bani de acasă. Unora le place Inna, ar putea să convingă oficialii primăriei. Multora le plac și manelele, mai ales după câteva șprițuri. Asta înseamnă că trebuie făcute din bani publici concerte cu Guță, Salam și tot felul de copii minune?

Gusturile nu se discută, dar se pot educa, se pot rafina odată cu trecerea anilor. Dacă e Ziua Timișoarei, de ce nu sunt aduse pe scenă trupe timișorene? Sunt destule, iar multe sunt chiar bune. Muzical, incomparabil peste Inna, un produs artificial, executat în laboratoare de marketing. Multă spoială, picioare și sâni și ioc artă. Trupe care, pe lângă faptul că sunt timișorene, s-ar produce toate la un sfert din banii ceruți de fetișcana din estul țării.

Anii trecuți, fiindcă fostului viceprimar Adrian Orza îi plăcea Bajaga, trupa sârbească era nelipsită de la concertele organizate de municipalitate. Sper că noua administrație să nu fi făcut o pasiune pentru Inna, astfel încât aceasta să fie abonată la viitoarele paranghelii ale primăriei. Fiindcă ar fi niște pași înapoi. Despre primarul Nicolae Robu știam că îi place să cânte la chitară din Beatles și Phoenix. Să fi ajuns acum să-i placă Inna sau sunt alții de lângă el cărora le place? La urma urmei, e vorba și de promovarea unor valori. Or, astfel de non-valori precum Inna s-a găsit să promoveze noua conducere a primăriei?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago