Categories: Zâmbete amare

Hasta la vista, Revolucion!

Ce ți-e, dom’le, și cu revoluționarii ăștia! Ce s-au mai îmburghejit! După ce au strigat toată vara că, dacă se întoarce Băsescu la Cotroceni, pun de o nouă revoluție, una mult mai mândră și mai cu dichis decât prima, acum o dau la întors. Ba că e prea cald, ba că una, ba că alta. Ba c-o fac numai la București, live la Gâdea și Mircea Badea, ba că mai așteaptă până în septembrie.

Căldură mare, monșer! În loc să stai frumos la o terasă, să razi zece beri, să-ți umfli burdihanul cu n-șpe mici, să te pui acum pe revoluții! Bașca, între timp, mai poți să-ți numeri și banii, spațiile comerciale, casele, terenurile, barurile cu bară la mijloc pe care ai pus mâna ca revoluționar recunoscut ce ești. Cu mari merite în revoluție! Adicătelea ceva mai șmecher și cu mult mai mult tupeu decât celelalte zeci de mii de timișoreni care au ocupat Piața Operei în zilele revoluției.

Și la urma urmei, mai dă-o în mă-sa de revoluție! N-a zis al nostru revoluționar Victoraș, un Che Guevara mai infantil și doctor în plagiatură, că se dau înapoi toate indemnizațiile, alocațiile și ce naiba privilegii or mai fi fost? Că și Revoluția trece prin stomac și prin conturile bancare. Și atunci, ce rost mai are să te revoluționezi de-a-n boulea în mijlocul verii? Numai să aibă Gâdea ce comenta? Căldură mare, monșer! Mai bine la o bere cu pretenarii revoluționari.

Iar pe-nserate, mai mergem prin Operei, mai urlăm de două ori „Jos Băsescu!” și… iar mergem la bere. Hai, fie, dacă Felix trimite un avion, să ne ducă la București să facem nițică gâlșeavă și prin Capitală, mai merge.

Mai contează că, în 1989, Felix și șefii lui erau de cealaltă parte a baricadei? Că după 22 decembrie, din momentul în care Ion Iliescu a preluat puterea, au murit de zece ori mai mulți oameni decât înainte? Și mai e o chestie nasoală. Dar dacă e adevărat ce se aude că procurorii ar fi tot la mâna lui Băsescu? Cine știe, dacă mai facem mult scandal, îi pune Băse la treabă să ne caute la averi, pământuri, șmenuri și șantaje la Giroc? Chiar așa, ce rost are să te legi la cap când nu te doare? Mai bine îți bagi picioarele în ea de revoluție! S-o facă alții mai tineri! Care nu primesc rente nesimțite de 21 de milioane pe lună. Căldură mare, monșer! Băiete, mai du 50 de beri la masa aia de revoluționari din capăt!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

58 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago