O legenda a muzicii banatene va compune imnul pentru legendara Ripensia Timisoara

Proiectul „Ripensia Timişoara” prinde contur iar oficialii clubului le demonstrează timişorenilor şi bănăţenilor că proiectul este foarte serios şi de durată. Site-ul oficial al clubului timişorean anunţă că Ripensia va avea propriul imn, care va fi compus Ilie Stepan, unul dintre artiştii de valoare ai Timişoarei şi Banatului.

„Ilie Stepan și-a dat acordul pentru a compune noul Imn al Ripensiei, și nu oricum, acesta oferindu-se voluntar pentru a ˝crea o muzică în spiritul Clubului, o muzică ce va rămâne posterității˝ Fondator al trupei Pro Musica, una dintre cele mai populare band-uri românești ale anilor ´70, ´80,  Stepan s-a arătat încântat de proiectul reînființării Ripensiei, onorându-ne prin cuvintele sale: ˝Sper că veți lucra cu mine la Imnul Clubului!”, se arată pe site-ul clubului timişorean. Ilie Stepan s-a arătat impresionat de propunerea de a compune imnul pentru echipa legendară. Artistul bănăţean este foarte conştient de ceea ce a însemnat şi înseamnă pentru Timişoara echipa de fotbal Ripensia, subliniând că “ieri, astăzi şi pentru totdeauna, valorile noastre rămân neschimbate”. ˝Ripensia, fără doar și poate, rerezintă pentru orice timișorean un nume de renume. Acest Club este înscris cu litere de aur în catalogul de onoare al fotbalului românesc. Deși n-am trăit în perioada aceea, îmi aduc aminte cu emoție de numele jucătorilor de atunci, de un Bindea, un Dobay, Kotormany sau Pavlovici, nume mari în fotbalul românesc. Mă bucur extraordinar de mult că această echipă s-a reînființat, mai ales că structura de organizare vine după modelul marilor cluburi de afară, toți iubitorii putând deveni membri cu drepturi egale, nefiind jucăria unui samsar. Având recent o discuție cu prietenul meu, Nicu Țăran, acesta mi-a spus despre sloganul Ripensiei de atunci – Ieri, astăzi și pentru totdeauna, Valorile noastre rămân neschimbate- despre care pot spune că mi se pare extraordinar de sugestiv, chiar mi se face pielea de găină. Încă o dată, mi se pare o idee grozavă, și nu pot decât să mă simt mândru că sunt timișorean și că, în sfârșit, pot fi fan adevărat al Ripensiei. Este cu adevărat o bucurie pentru mine să pot compune Imnul Ripensiei și sper să pot scrie o muzică în spiritul a ceea ce se dorește a fi acest Club”, spune Ilie Stepan. (foto: www.ripensiatimisoara.ro)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago