Categories: Klaus Vaterland

Revoltator! Primarul Robu da numai la prieteni cu conturi

Să știți că mare lucru e pentru locuitorii unui oraș că primarul interacționează cu alegătorii pe Internet, că plătitorul de taxe este băgat în seamă și întrebat în regim online dacă vrea gratis intrarea la un anume meci de fotbal, dacă e de bine să facă intr-un fel rânduiala la clubul de fotbal și cine mai știe câte alte subiecte o fi inițiat edilul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu. Că n-am de unde să știu ce-o mai fi facut omul în spatele parolei, de vreme ce dumnealui relaționează pe cele trei conturi personale numai cu „prietenii” și „apropiații” de pe platforma de socializare Facebook, nu cum ar fi normal, pe un forum atașat site-ului oficial al municipalității.

Domnule primar, eu nu vreau să-mi fac cont de Facebook! Eu nu vreau mii de amici, nu vreau să mă trag de șireturi cu tot berbecul ce-mi cere prietenia. Așa am învățat eu când eram mic că nu e bine să urc în mașina unui străin, să nu iau bomboane de la vreun nenea pe care nu-l cunosc, că nu e bine să-ți faci prieteni așa repede, cu una cu două, că cine știe cu ce derbedeu te înhăitezi și ce prostii te mai învață. Dacă printre sutele, miile de prieteni ai domnului primar Robu e și vreun vânzător de droguri, un individ interzis pe stadioane, cine mai știe, vreun traficant de influență din PSD, cum o scot liberalii la capăt dacă prin presă apare știrea „Un pedofil, prieten al primarului Robu, a fost reținut la Timișoara”?

În atari condiții, pe mine cine mă informează în timp util și real? De ce un „feisbucist” are dreptul să afle mai repede și direct din buricele degetelor primarului Robu despre cum va intra pe stadion la meciul cu UTA, iar eu trebuie să aștept ca un ziarist să belească ochii pe conturile personale ale edilului și să-mi spună și mie ce idei i-au mai venit gospodarului Timișoarei? Site-ul ACS Poli e tot în chinurile facerii de când s-a pornit proiectul și-apoi de ce s-ar face o pagină profesionistă, cum era pe vremea miticului Iancu, atâta timp cât există Facebook? Motiv pentru care ACS Poli are pagină aproape oficială, ați ghicit!, tot pe Facebook, nu oriunde.

Dar babele care vor să știe când e ziua porților deschise la Colterm sau când pot trage o beție strașnică pe terasele din parcuri… dumnealor ce vor face, drăguțele? Le trebuie cont de Facebook pentru a sta de vorbă cu primarul pe care l-au ales cu atâta dragoste? Le trebuie prietenia primarului? Dar ce-o să le zică soții pensionari când aud că dânsele cer prietenia unui domn atât de arătos, tandru cântăreț la chitară? Măcar ex-vicele Adrian Orza își pierdea vremea postând la liber pe forumul fanilor alb-violeți, nu o ardea, cât era el de IT-ist, pe vreun twitter sau hi5. Nici nu mai conta că era în timpul serviciului.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago