Categories: SocialUltima ora

Arhiepiscopia Timisoarei da „donatiile” inapoi, cu bani de la Catedrala!

Dosarul „Şpagă din bani europeni” a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie, iar „spălătorii de bani” de la Arhiepiscopia Timişoarei fac orice pentru a-şi ascunde urmele. Acum restituie, în mare viteză, sumele „donate” de angajații celor cinci centre educaţionale pe care le gestionau. Sursa banilor este cel puțin dubioasă.

Banii europeni au fost blocaţi oficial pentru cele 16 centre educaţional-sociale din întreaga ţară. Centrele au fost create în baza unui proiect european POSDRU, coordonat de Asociaţia Filantropia Alba-Iulia şi Arhiepiscopia Alba Iulia, care are ca partener Arhiepiscopia Timişoarei. De la Timişoara a început și declinul rapid al proiectului. Arhiepiscopia Timişoarei a solicitat 500 de lei lunar, ca „donaţie”, din salariul fiecăruia dintre cei 22 de angajaţi ai centrelor. Acum, unul câte unul, oamenii își primesc banii înapoi. Suma pentru fiecare dintre ei ajunge la 5.500 de lei.

„Mă bucur că am reuşit să recuperez aceşti bani fără să mă milogesc la nimeni. Omul în numele căruia făceam iniţial donaţia a venit şi mi-a pus în mână 5.500 de lei. Am luat banii, dar asta nu înseamnă că nu mă voi prezenta la procesul penal”, spune una dintre multele angajate ale celor cinci centre din Timiş.

Unul dintre site-urile care luptă în general împotriva abuzurilor din Biserica Ortodoxă Română, în special a celor comise de Paisie Lugojanul, explică de unde provin banii pe care i-au primit oamenii. „Toți banii strânși la hramul catedralei au fost strânși la negru – administratorul catedralei, d-l Goanță Eugen, a colaborat admirabil, fără să mai contabilizeze nimic – și au fost virați ca și compensație pentru salariile reținute celor 22 de angajați ai centrelor de la care au fost fraudați banii europeni. De asemenea, parohii fideli tâlharului de Paisie- pentru că aici nu e vorba de hoție, ci de tâlharie – au participat cu chitanțe fictive pentru acoperirea găurii”, se arată pe site.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago