Bacala vrea sa fie prefect inca o zi! Vezi de ce!

Fostul prefect Mircea Băcală, demis la începutul lunii mai, a dat în judecată Guvernul României. Băcală susţine că în cazul său s-a făcut o nedreptate, el nefiind numit, la fel ca și predecesorii săi, inspector guvernamental. Primul termen în proces a fost stabilit pentru ianuarie 2013.

„Am fost de bun simţ şi am declarat că accept eliberarea din funcţie şi nu voi acționa în instanţă hotărârea de guvern, pentru a o anula şi a mă menţine în prefect. Era normal ca atunci când se schimbă guvermnul să-şi pună oamenii lor în teritoriu, nu am făcut o dramă din asta. Hotărârea de guvern privind eliberarea mea din funcţie trebuia urmată însă de alta prin care să fiu inclus în categoria inspectorilor guvernamentali, aşa cum au fost toţi prefecţii şi subprfecţii dinaintea mea. Eu am fost excepţia şi nu înţeleg de ce”, spune Mircea Băcală.

Fostul prefect a cerut explicații oficiale, dar i s-a răspuns în doi peri. Așa că a ales calea instanței. „Am făcut o adresă la guvern şi am cerut explicaţii, dar mi-au spus că solicitarea mea este neîntemeiată. Nu am primit nicio motivare, așa că am deschis acţiune în instanță, pentru a fi pus în corpul înalţilor funcţionari publici”, mai spune Băcală.

Soluția găsită de fostul prefect e ilară. Mircea Băcală vrea să fie reinstalat ca prefect măcar şi pentru două secunde! „Nu solicit să fiu prefect o viaţă, dar din calitatea de funcţionar public nu pot să fiu inspector guvernamental. Așa că ar trebui să mă pună prefect, două secunde, un minut, o zi şi în aceeaşi zi apare o altă hotărâre de guvern care mă trece în rândul inspectorilor guvernamentali”, spune fostul reprezentant al guvernului în teritoriu.

Mircea Băcală pare să fi uitat că nu avea deloc o părere bună despre inspectorii guvernamentali. „Eu nu vreau să fiu inspector guvernamental pe te miri unde. Nu vreau să stau aiurea şi să iau 3.500 de lei salariu pe lună. În Timiş avem doi inspectori guvernamentali. Ştie cineva de ei? Nu mă ajută cu nimic”, spunea el. Când? Pe 1 mai 2012.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago