Categories: Zâmbete amare

Ce-a lăsat mostenire Ciuhandu lui Robu? Ce-a lasat si madam de Pompadour Frantei

Pe lângă alde Jean Cojocari, Doctor Ciupa, Culiță, Mârza etc, fostul primar Gheorghe Ciuhandu i-a lăsat moștenire actualului edil-șef Nicolae Robu și o grămadă de datorii. Plus două regii extrem de importante în pragul colapsului. Evident, mă refer la RATT și Colterm. În ambele cazuri, principala vinovată pentru prăbușire este tot primăria, care are datorii imense la cele două regii. Cu mențiunea că la Colterm este dator și Guvernul României. Dacă la Colterm municipalitatea datorează 18 milioane de lei, la RATT e vorba de 137 de milioane de lei, adică peste 30 de milioane de euro.

Imensa datorie către RATT a fost descoperită, potrivit declarațiilor lui Robu, de un control efectuat de Curtea de Conturi. Curios este că primarul nu știa de această obligație, deși consultantul lui în materie de RATT este un mega-specialist în transportul comun, absolvent de Teologie, fost director adjunct al regiei, numit politic via PNL. Or, și portarul, și femeile de serviciu de la RATT știau de datoriile primăriei, numai ditamai directorul Ionuț Nasleu să nu fi știut? Sau n-o fi avut timp de astfel de nimicuri, fiind mai ocupat cu vânzarea/închirierea către prieteni a chioșcurilor regiei?

Curtea de Conturi a dat vina pentru neplata datoriilor (facturile n-au trecut pe la contabilitate, ci numai la registratură) pe Corpul de control al primăriei. Mă rog, e unul de audit, dar acolo se auditează mai mult bârfele, cine cu cine se mai cuplează prin primărie, care a luat mai mult, care mai puțin etc.

Cea mai halucinantă declarație în acest caz vine însă din partea fostului primar Gheorghe Ciuhandu. Potrivit Opinia Timișoarei, Ciuhandu a declarat că habar n-are de datorii, trimițând reporterii să se intereseze la Direcția Economică. Din două una. Ori dl Ciuhandu e un mitoman fără pereche, ori are în el o mare doză de autism împletit cu senilitate. Oricum, e îngrijorător faptul că Timișoara a fost condusă timp de 16 ani de un astfel de personaj. Dacă nu știa de datoria la RATT, dl Ciuhandu cu ce se ocupa pe acolo, ce treabă avea? Venea în vizită la primărie, mai dădea o bârfă cu nea Jean, îi mai spunea Vasile șoferul cu cine s-a mai caftit, i se mai dădea un pahar de coniac și apoi o ușchea acasă?

A, mai și lucra din când când. Ca atunci când a propus Consiliului Local Timișoara să fie achiziționate tramvaie cu 3,1 milioane de euro bucata. Noul primar a găsit și cu 1,7 milioane bucata. La vremea când Ciuhandu dorea neapărat să dea 3,1 milioane pe un tramvai, primăria din Cluj cumpăra cu 1,5 milioane bucata. Bine că nu și-a dus planul la final, că îngloda municipalitatea în și mai multe datorii. Și avea motiv, și totodată alibi, Robu pentru eventualele insuccese. Oricum îi ajung noului primar și găurile existente. Și două regii în pragul falimentului, dintre care una (RATT) adusă la sapă de lemn numai de dragul voturilor pensionarilor. Și cine mai știe câte sunt ascunse. Pe modelul madam de Pompadour, Ciuhandu a lăsat ceva în urma lui, nu doar un acvariu și niște case țigănești în centru. A lăsat și-un potop de datorii.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

17 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago