Categories: Social

Criminal cautat de italieni, prins la Dudestii Noi

Căutat de Europol încă din primăvară, autorul unei crime comise în nordul Italiei a fost prins, miercuri dimineața, la numai câțiva kilometri de Timișoara. Iosif Marian Petru venise în peninsulă la muncă, dar după nici o săptămână și-a ucis angajatorul și a fugit cu banii lui.

Pe 4 mai, Luciano Spadari, un italian de 74 de ani, a fost găsit mort într-o seră, la San Giuseppe di Comacchio, în regiunea Ferrara. Corpul bătrânului era ascuns în tufişuri şi acoperit de plante şi tuburi de irigaţie.
Luciano Spadari era proprietarul unei pepiniere uriașe, pentru că avea mult de lucru, avea mulți angajați. În ultimii ani apela din ce în ce mai des la migranți. Familia lui s-a alarmat după ce, timp de două zile, nu a primit vești de la el.

La fața locului, legiștii au stabilit că bărbatul fusese lovit la cap cu o piatră. Din casă lipseau 3.000 de euro și un card. „Cu siguranţă este vorba de crimă. Victima a fost lovită cu o piatră, chiar dacă nu ştim încă sigur dacă lovitura i-a cauzat moartea. După ce a leşinat, Spadari a fost târât şi ascuns”, a declarant procurorul de caz Barbara Cavallo.

La puţin timp după descoperirea cadavrului, poliţiştii italieni au reușit să restrângă cercul suspecților la cel mai nou angajat al lui Spadari, un român în vârstă de 28 de ani. Bătrânul mai avea angajați doi români și un bulgar, iar aceștia erau în continuare acolo, la muncă. Iosif Marian Petru, care fusese angajat cu numai trei zile în urmă, dispăruse însă.

Românul a fost prins de polițiștii italieni chiar în noaptea crimei. Avea hainele pline de sânge și nu spunea nimic. Pentru că oamenii legii nu știau încă de crimă, l-au lăsat să plece, însă nu înainte de a preleva probe de sânge de pe îmbrăcămintea lui.

Cu 3.000 de euro în buzunar, Iosif Marian Petru s-a întors la Dudeștii Noi și a dus-o tot într-o petrecere. Ulterior, testele ADN au dovedit că sângele de pe hainele românului era al septuagenarului găsit ucis la San Giuseppe di Comacchio. Pe numele lui Iosif Marian Petru a fost emis un mandat european pentru omor deosebit de grav. Criminalul a fost reținut de polițiști miercuri dimineața, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care a dispus arestarea lui. El va fi expulzat în Italia, pentru a fi judecat.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago