Categories: Invatamant

Disputa in invatamant: Popescu vs Petroman si Popescu

Fostul inspector şcolar general Marin Popescu acuză USL de politizarea în exces a învăţământului preuniversitar din Timiş. Liberalul Cornel Petroman, cel care i-a urmat în funcție lui Popescu, a înlocuit aproape jumătate din directorii generali şi adjuncţi din şcolile timişene.

„Titu Bojin spunea că şefii de instituţii nu vor fi numiţi pe criterii politice, dar aproape 40% din directorii de şcoli din Timiş au fost schimbaţi numai pe criterii de performanţă nu. Pentru a nu începe scandalul în coaliţie, PSD a numit 80% dintre noii directori, iar PNL doar 20%. Asta, și pentru că liberalii au prins până acum mai multe posturi de conducere la nivelul instituţiilor din Timiş. Mai mult ca oricând, învăţământul preuniversitar a ajuns să fie politizat”, afirmă consilierul judeţean PD-L, Marin Popescu. Acesta a dat şi câteva exemple unde directorii au fost schimbaţi strict pe criterii politice: Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Grupul Şcolar Auto, Grupul Şcolar Industrial „Emanuil Ungureanu” şi Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” din Lugoj.

Marin Popescu îi atacă pe inspectorul şcolar general Cornel Petroman, de Timiş şi pe liderul Sindicatului „Spiru Haret”, Virgil Popescu. „Acest sindicat a fost adus în zona PSD de liderul lui, care a compromis astfel mişcarea sindicală. Prin acest lucru însă, Virgil Popescu a reuşit să-şi impună directori de şcoli şi chiar inspectori şcolari. (…) Credeam că prin experienţa pe care o are, Cornel Petroman poate să spună da sau nu atunci când e cazul la astfel de presiuni”, afirmă Marin Popescu.

„Politizarea excesivă a fost făcută de PD-L, iar în judeţul Timiş aceasta a fost făcută de fostul inspector general Marin Popescu. Să nu uite domnul Popescu cum ocupă locul de la Casa Corpului Didactic. Ar putea să ne explice câte de legal a ajuns aici”, spune, în replică, Virgil Popescu.

Inspectorul şcolar general Cornel Petroman este și el convins că acuzele de politizare din şcoli vin din cea mai nepotrivită parte. „Domnul Popescu şi PD-L sunt cei din urmă îndreptăţiţi să acuze de schimbări politice. Bine că în 48 de ore PD-L a schimbat toţi sau aproape toţi directorii de liceu la vremea respectivă. Nu vreau să-i târăsc în disputele politice pe colegii noștri, fie că mai sunt sau nu directori”, a spus Petroman.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago