Arta pe paine la Budapesta, toamna aceasta / FOTO

Dacă sejururile din timpul verii sunt făcute pentru odihnă deplină, city break-urile de toamnă sunt și un bun prilej de dezvoltare personală, prin participarea la diferite evenimente culturale de anvergură, organizate în toate capitalele Europei. Art Market Budapest este unul dintre aceste evenimente, fiind un bun prilej pentru iubitorii de artă din vestul țării să ia pulsul lumii artistice europene.

Art Market Budapest se va desfășura în perioada 8-11 noiembrie, iar unicitatea evenimentului constă în faptul că se concentrează pe promovarea artei ce provine din zona Europei Centrale și de Est. Evenimentul nu este doar un simplu târg de artă, ci este un prilej de întâlnire a tuturor iubitorilor artelor frumoase. La târgul de artă vor participa câteva sute de expozanți, în principal galerii de artă și colecționari celebri.

Pe lângă târgul de artă propriu-zis, Art Market Budapest include o serie de evenimente conexe ce se vor desfășura în toată Budapesta. Nenumărate ateliere vor fi organizate în cele mai importante puncte turistice ale Budapestei, expoziții în aer liber vor împânzi piețele și podurile orașului, iar marii împătimiți de artă vor putea lua parte la diverse conferințe sau mese rotunde organizate în diferite instituții publice. Practic, pentru o perioadă de patru zile, Budapesta va fi un imens muzeu de artă.

Art Market Budapest propune în fiecare an o tematică foarte clară pe care toate expozițiile și evenimentele conexe o dezvoltă în stil propriu. Anul acesta, tema centrală este identitatea și cultura iudaice în arta modernă.

Pentru cei care doresc să-și împartă timpul între Art Market Budapest și vizitarea orașului în sine, agenția de turism Ultramarin vă recomandă câteva obiective pe care nu trebuie să le ratați.

Bazilica Sfântul Ștefan. A fost terminată în 1905, deși construcția ei a început cu aproximativ 50 de ani mai devreme. Fiind cea mai mare bazilică din Budapesta, Sfântul Ștefan este împodobită maiestuos și transmite sacralitate. Aici se află, probabil, relicva cea mai importantă pentru poporul maghiar: mâna mumificată a regelui Ștefan cel Sfânt.

Castelul Vajdahunyad. În curtea castelului se află statuia celebrului cronicar Anonymus, care în cronica sa, Gesta Hungarorum, a notat existența unor organizații voievodale în Transilvania atunci când maghiarii au pătruns în Câmpia Panonică. Vajdahunyad a fost construit pentru celebrarea millenium-ului în 1896 și înglobează toată istoria Ungariei prin intermediul diferitelor stiluri arhitecturale folosite.

De neratat sunt, de asemenea și Palatul Parlamentului, Bastionul Pescarilor, Cetatea Budei și Podul cu Lei.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Impact fatal! Din păcate, un nou accident mortal din cauza neatenţiei

Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…

7 ore ago

A fost lansată prima licitație pentru extinderea la patru benzi a Centurii Nord Timișoara

DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…

9 ore ago

Conflict 3 la 1 într-o şcoală din Lugoj. Noroc cu intervenţia poliţiştilor

În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…

13 ore ago

C9. Peciu Nou, scorul campionatului după ce a dat de pământ cu Periamul

Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…

13 ore ago

Echipele distribuitorului de energie electrică se află în continuare pe teren/UPDATE

Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…

14 ore ago

Demarează acțiunea de autorizare a comercianților stradali de produse specifice de Sfântul Nicolae

Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…

14 ore ago