Categories: Klaus Vaterland

How much sau cat costa mucii din fasolea PSD?

După ce ne-am perpelit mai bine de un deceniu să aflăm cât are Andreea Esca leafa la ProTV, și n-am aflat încă, o nouă dilemă ar trebui să frământe cetățeanul: cât „cașcaval” ar primi liderul ăla de partid ce acceptă o adeziune de la un trădător cu bube precum Dorin Cândea. Care o fi „scorul” stabilit pentru a rândui o astfel de tranzacție cu material aproape uman de la un partid la altul?

Ce satisfacții imediate, ce sentimente de implinire poate trăi șeful unei filiale județene pesediste când trage sforile pentru primirea lui Dorin Cândea în social-democrație? Ce compensații i-ar fi binevenite ca să suporte un just linșaj mediatic apărut după o astfel de manevră? Bineînțeles că oficial nu așa se pune problema. Căci Dorin Cândea nu a trecut ca șobolanul dintr-o corabie care lua apă într-una frumos vopsită pe dinafară și cu tangajul lin și atât de confortabil, cum ar crede omul de bun simț. Nu, un Dorin Cândea pleacă istovit de doctrina populară a PDL și se duce lasciv ca o fată bătrână spre învârtoșata ideologie social-democrată. Asta îl animă pe om, asta o declară oficial, nu că odată plecat de la putere nu-și mai poate face șmenul sub plapuma PDL și tânjește la o guvernare sănătoasă și profitabilă sub nouă orânduire USL.

Măcar un om precum Cândea are la dispoziție o astfel de explicație pentru cei bolnavi de naivitate. Că l-a dezamăgit doctrina populară și că de mic copil era, de fapt, social-democrat. La fel cum frații Karamian erau steliști de mici, când se jucau cu puțulica-n nisipul Erevanului. Dar un staroste de filială ce explicație poate avea? Că, în ciuda aparențelor, domnul Dorin ar fi o investiție pentru social-democrație? Că doctrina socialistă și metodele ei de întâmpinare a năzuințelor populației depind nemijlocit de aportul ce-l va aduce traseistul Cândea ca activist al partidului?

Iar dacă nimeni nu va crede așa ceva, că Dorin Cândea ar fi vreun Karl Marx pentru socialismul timișean, ce să mai zică liderul cu pricina când este prins cu trădătorul pe vine? How much? Și cui i-ar pica bine „mucii” ăștia aruncați în „fasolea” partidului? Ar merge ei în campania electorală sau ar lua-o pe alei mai ferite de ochii lumii? Pe de altă parte, eu n-aș fi atât de excitat că un tânăr viceprimar și alți militanți locali ai PSD s-au împotrivit zgomotos când au auzit de venirea lui Cândea. De ce nu s-au indignat când a descălecat Ghiță Ciobanu? E, dacă la Ghiță se poate, iar la Cândea nu se mai poate, nu mai putem vorbi de principii, ci de reglări de conturi în partid. La propriu și la figurat.

Altul: Cristinel Dugulescu. E revoltat că partidul nu-l mai vrea în niciun colegiu după ce s-a pupat pe gură cu Crin Antonescu la Timișoara. Ce-ar vrea să zică șmecherul? Că, de fapt, nu disciplina de partid contează, ci valoarea omului, plus valoarea ce-a adus-o el în Legislativ și în plan local pentru poporul care l-a ales. Sună frumos, dar nici măcar asta nu stă în picioare în cazul d-lui Cristinel. Ce-a făcut domnul Cristinel ca să sară chimeșa pe electorat de atâta amar de plâns după deputatul en-titre?

Măcar o Lege Dugulescu să fie, orice, ceva cu TVA diferențiat la băutură, legalizarea prostituției, vreo lege a jocurilor de noroc, a locurilor de veci, ceva acolo, să nu uităm niciodată de dânsul. Iar ca să nu-l prindă plecarea în alte partide fără argumentul bine pregătit, deputatul Dugulescu dă de înțeles că a fost lucrat pe la spate, în mod aproape pidosnic. Că partidul l-a dezamăgit, nicidecum că încercarea sa de-a părăsi în primăvară PDL ar conta în decizia democrat-liberalilor de a-l lăsa fără colegiu. Să știți că toți zic la fel când se întorc de la curve.

Dacă tot a venit vorba de viitorul partid al parlamentarului Dugulescu, hai să observăm cum PP-DD reprezintă încă înainte de alegeri imaginea neputinței. Purceld de la PRM și apoi PDL, Matei de la PSD și PNL, dacă vine doamna Barna, păi dumneai vine cu experiența PSD și UNPR, domnul Cristinel ar sfinți locul cu expertiză de pedelist și o oră de liberalism, iar președintele Diaconu e detașat de la PDL.

Oamenii ăștia nu sunt în stare să-și pună 14 oameni neprihăniți pe o listă cu colegii și vor să salveze România cu un guvern minune condus de nu știu ce „pupăză” și din umbră de „domnul Dan”. Știți de ce nu-și fac nici ei probleme? Că nu câștigă ar fi un motiv. Iar dacă chiar ar fi poporul ăsta atât de bătut în cap să se lase pe mâna PP-DD, păi să vedeți cum fluvii de „specialiști” UNPR, PSD, PDL sau PNL s-ar porni, ca la un semn, să salveze țara asta de la dezastru.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

10 ore ago