Arta pe paine la Budapesta, toamna aceasta / FOTO

Dacă sejururile din timpul verii sunt făcute pentru odihnă deplină, city break-urile de toamnă sunt și un bun prilej de dezvoltare personală, prin participarea la diferite evenimente culturale de anvergură, organizate în toate capitalele Europei. Art Market Budapest este unul dintre aceste evenimente, fiind un bun prilej pentru iubitorii de artă din vestul țării să ia pulsul lumii artistice europene.

Art Market Budapest se va desfășura în perioada 8-11 noiembrie, iar unicitatea evenimentului constă în faptul că se concentrează pe promovarea artei ce provine din zona Europei Centrale și de Est. Evenimentul nu este doar un simplu târg de artă, ci este un prilej de întâlnire a tuturor iubitorilor artelor frumoase. La târgul de artă vor participa câteva sute de expozanți, în principal galerii de artă și colecționari celebri.

Pe lângă târgul de artă propriu-zis, Art Market Budapest include o serie de evenimente conexe ce se vor desfășura în toată Budapesta. Nenumărate ateliere vor fi organizate în cele mai importante puncte turistice ale Budapestei, expoziții în aer liber vor împânzi piețele și podurile orașului, iar marii împătimiți de artă vor putea lua parte la diverse conferințe sau mese rotunde organizate în diferite instituții publice. Practic, pentru o perioadă de patru zile, Budapesta va fi un imens muzeu de artă.

Art Market Budapest propune în fiecare an o tematică foarte clară pe care toate expozițiile și evenimentele conexe o dezvoltă în stil propriu. Anul acesta, tema centrală este identitatea și cultura iudaice în arta modernă.

Pentru cei care doresc să-și împartă timpul între Art Market Budapest și vizitarea orașului în sine, agenția de turism Ultramarin vă recomandă câteva obiective pe care nu trebuie să le ratați.

Bazilica Sfântul Ștefan. A fost terminată în 1905, deși construcția ei a început cu aproximativ 50 de ani mai devreme. Fiind cea mai mare bazilică din Budapesta, Sfântul Ștefan este împodobită maiestuos și transmite sacralitate. Aici se află, probabil, relicva cea mai importantă pentru poporul maghiar: mâna mumificată a regelui Ștefan cel Sfânt.

Castelul Vajdahunyad. În curtea castelului se află statuia celebrului cronicar Anonymus, care în cronica sa, Gesta Hungarorum, a notat existența unor organizații voievodale în Transilvania atunci când maghiarii au pătruns în Câmpia Panonică. Vajdahunyad a fost construit pentru celebrarea millenium-ului în 1896 și înglobează toată istoria Ungariei prin intermediul diferitelor stiluri arhitecturale folosite.

De neratat sunt, de asemenea și Palatul Parlamentului, Bastionul Pescarilor, Cetatea Budei și Podul cu Lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro. Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zona Dacia va fi în curând noul paradis investiţional-administrativ al Timişoarei. După ce a curăţat zona de sud a oraşului de tot ce era garaje, primarul Nicolae Robu anunţă mutarea atenţiei asupra noului cartier al oraşului: parcare supraetajată, locuri de joacă şi parc renovate, Cinema Dacia reabilitat.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu promite investiţii spectaculoase în zona Dacia: parcare supraetajată, parc şi cinema reabilitat, club pentru pensionari
Luni, 18 noiembrie, la ora 18.30, la Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest Timișoara va avea loc proiecția filmului regizat de Toma Enache, “Între Chin și Amin”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa regizorul Toma Enache, scriitorul Marcel Tolcea și lect. univ. dr. Emanuel Copilaș-Ciocianu - cadru didactic la Departamentul de Științe Politice al UVT. Intrarea la eveniment este liberă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiecţie şi dezbatere “Între chin şi amin” la Universitatea de Vest
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com