Categories: Social

Cursuri pentru copiii mici si foarte mici

Copilaşii adoră să se joace, pentru că prin joc au ocazia să exploreze senzaţii noi, să-şi exerseze abilităţile şi să asimileze noi informaţii şi experienţe. Baby Classes și Clasa Piticilor sunt primele proiecte din Timișoara în cadrul cărora copiii pot participa la activități, în funcție de vârstă și nevoi, într-un cadru specializat.

La Baby Clasess pot lua parte bebeluşi cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 luni. Împreună cu părinții, ei învață să se joace. Exerciţiile se desfăşoară pe muzică şi se folosesc jucării şi materiale de texturi, forme şi culori diferite pentru stimularea tactului şi văzului dar şi pentru coordonarea ochi-mână şi ochi-picior sau mână-picior. Cursurile sunt organizate în fiecare zi de luni de la ora 18.

Clasa Piticilor se adresează copiilor între doi şi cinci ani și are mai multe obiective: deprinderea conduitelor de relaţionare în grup, construirea unei imagini de sine pozitivă, implicarea activă a copilului în proiectele de grup, cultivarea interesului faţă de învăţare, stimularea imaginaţiei, conştientizarea şi exteriorizarea emoţiilor. Activităţile, jocurile, temele şi proiectele diferă de la o întâlnire la alta. Cursurile sunt organizate în fiecare zi de miercuri de la ora 18.

„Copilul este încurajat să experimenteze şi asimileze diferite noţiuni predominant practice, specifice perioadei de dezvoltare în care se afla. Jocurile sunt organizate pe tematici tocmai pentru a susţine procesul de învăţare activ al copilului”, explică Alexandra Popovici, psihoterapeut de familie și de cuplu. La ateliere sunt invitați și părinții, care află, în acest fel, informaţii despre dezvoltarea copiilor pe grupe de vârstă şi se pot inspira din jocurile şi proiectele propuse pentru a continua şi acasă procesul de învăţare timpurie. Întâlnirile au loc la sediul Psiho-Connect, de pe strada Constantin Stere nr. 1 A.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago