Categories: PoliticaUltima ora

Deputat-surpriza: Vio Bota ar putea candida pe Colegiul 8 Jimbolia!

USL Timiș continuă să surprindă în ceea ce privește candidații pentru alegerile parlamentare din decembrie. De această dată, e rândul PSD să uimească. Jurnalistul Viorel Bota, în prezent consilier al președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, ar urma să candideze pe Colegiul 8 Jimbolia. Informația a apărut pe Facebook și a fost semi-confirmată de Bota, pe propriul blog.

Jurnalistul Tiberiu Kiss a anunțat, acum mai puțin de două ore, pe Facebook, că prietenul său Viorel Bota, de asemenea ziarist, dar și consultant politic, va candida, din partea PSD, pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul 8 Jimbolia. Imediat au apărut reacțiile de încurajare.

Viorel Bota nuanțează însă informația, printr-o postare pe propriul blog. El spune că, dacă va lua totuși decizia de a candida, va face acest lucru numai după consultări cu reprezentanții comunităților de pe colegiul respectiv și poate chiar după o campanie de strângere de semnături. „Din respect pentru multele mesaje de susținere, venite mai ales din zona colegilor de presă, fac precizarea că mi s-a propus din partea mai multor prieteni și cetățeni din colegiul respectiv, unii implicați în administrație și politică să-mi asum candidatura (…) această provocare seamănă izbitor cu cea din 2004, când am acceptat invitația senatorului PSD Ilie Sârbu de a prelua funcția de purtător de cuvânt al Organizației Județene Timiș”, notează Bota.

Tiberiu Kiss spune, totuși, că Vio Bota este „susținut de toți primarii de pe colegiu, dar și de reprezentanți ai conducerii centrale PSD!”. Asta înseamnă că anunțatele consultări ar trebuie să fie doar o simplă formalitate.

Și alți jurnaliști timișoreni au trecut de partea cealaltă a baricadei, renunțând la pix sau microfon pentru politică. Este și cazul lui Radu Țoancă, de la PSD, al Oanei Gaita, de la PDL,  și ar fi putut fi cazul lui Stelu Iordache, de la Tele Europa Nova. Iordache a intenționat, la un moment dat, să candideze la Primăria Timișoara. La nivel național, cel mai recent exemplu este al Gabrielei Vrânceanu-Firea, care s-a înscris în PSD, după ce, vreme de mai mulți ani, a fost unul dintre „stâlpii” posturilor de televiziune deținute de Dan Voiculescu.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago