Mesaje anti-mafia imobiliara tiganeasca, pe poduri si viaducte

Mai multe mesaje împotriva mafiei țigănești au apărut, în noaptea de duminică spre luni, în Timișoara. Acestea au fost scrise cu majuscule pe bucăți mari de pânză albă şi afişate pe poduri sau viaducte de cale ferată. Acțiunea nu a fost încă revendicată.

„Nu mafiei ţigăneşti!” este textul scris cu majuscule care a atras atenţia trecătorilor. Acţiunea inedită nu a fost până la această oră revendicată de vreo grupare din oraș, însă vine după ce primarul Timișoarei a anunțat că este nevoit să mute într-un internat școlar Clinica de Chimioterapie, deoarece țiganul proprietar al clădirii în care funcționează aceasta cere o chirie de aproape 30.000 de euro pe lună.

În ultimii ani, Timişoara a fost asociată cu mafia imobiliară ţigănească, cu jurnalişti atacaţi pe domeniul public de faţă cu poliţiştii, cu nunţi ostentative din vilele monument istoric distruse din punct de vedere arhitectural şi cu scandaluri de tot felul. Ceea ce deranjează cel mai mult este însă lipsa de fermitate a autorităţilor locale, de la funcţionari publici şi poliţişti până la judecători sau procurori.

Reprezentanţii filialei timişorene a Noii Drepte au declarat că înţeleg reacţia celor care au afişat mesajele din această dimineaţă şi au anunţat la rândul lor că vor organiza sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 14, a patra ediţie a Marşului împotriva mafiei imobiliare, punctul de întâlnire fiind Piaţa Traian. Tinerii naţionalişti au mai spus că speră ca acţiunea lor să reuşească se sensibilizeze opinia publică şi să determine o reacție hotărâtă din partea autorităţilor.

Oficial, în Timişoara trăiesc doar 7.000 de ţigani, dintr-un total al populaţiei de circa 304.000 de persoane. Conform recensământului de anul trecut, în Timiş, sunt aproximativ 16.500 de țigani. În realitate, numărul lor este însă mult mai mare, ajungând la „peste 45.000″, aşa cum susţine unul din liderii locali ai acestei comunităţi, Rudolf Stancu, de la Centrul Creştin al Romilor din România, filiala Banat. El pune această neconcordanță pe seama lipsei actelor, mulţi ţigani nefiind înregistraţi în evidenţele statului.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

14 minute ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

29 de minute ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

48 de minute ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

54 de minute ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

2 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

2 ore ago