Categories: Social

Rutieristii au tras pe dreapta sute de vehicule

Acțiunea Truck&Bus, desfășurată săptămâna trecută pe șoselele din Timiș, a tras pe dreapta peste 600 de autovehicule destinate transportului de persoane şi marfă. Mai mult de 140 mașini au fost găsite cu nereguli, astfel că șoferii acestora s-au ales cu diferite amenzi. Nici șoferii autoturismelor nu au scăpat de verificări, astfel că mulți dintre aceștia au rămas fără carnete și au dosare penale.

În perioada 8-14 octombrie, poliţiştii de la Rutieră au făcut controale pe șosele conform Planului de Operaţiuni Tispol. „Acțiunea denumită Trucks&Bus a vizat reducerea victimizării în urma accidentelor rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri”, a declarat Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Au fost controlate peste 630 de autovehicule destinate transportului de marfă şi de persoane, fiind aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale. pentru nerespectarea prevederilor legale de către conducatorii auto.

De asemenea, în weekend, poliţiştii rutieri au ieșit din nou pe șosele, pentru a verifica șoferii plecați noaptea la drum, cu sau fără pasageri. Astfel, 18 conducători auto s-au ales cu dosare penale. Zece dintre aceștia au fost prinși băuți la volan, cinci nu aveau permise de conducere, iar trei circulau cu mașini neînmatriculate.

Polițiștii au dat peste 460 de amenzi, din care 183 pentru nerespectarea limitelor de viteză şi 47 pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Au reținut și 41 de permise, cele mai multe dintre ele pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Alți 11 șoferi s-au ales cu permisele suspendate pentru depășirea limitei de viteză, iar opt, pentru neacordarea de prioritate.

Share
Published by
Oana Telescu
Tags: Politie

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

5 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

7 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

10 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

10 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

11 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

11 ore ago