Printre alte minunății și ciudățenii moștenite de la fostul edil-șef Gheorghe Ciuhandu, bașca niște șefi din primărie din cale afară de competenți, primarul Nicoale Robu s-a mai ales cu o situație extrem de ilară. În Complexul Studențesc, un tip dat naibii de șmecher ce este a pus o taxă pe aleea pietonală. O nimica toată: câteva sute de mii de lei. Cică omul ar fi proprietar pe o bucată din aleea ce trece prin fața localului său. Proprietar care nu și-a îngrădit proprietatea, dar, după opt ani, a venit să ceară bani de la primărie pentru toți studenții care i-au trecut prin fața localului. Ce mai, tupeu cât Casa Poporului!
Nu mai e un secret că în România oricând găsești un judecător care, contra cost normal, te face proprietar și pe Statuia Libertății sau Turnul Eiffel, ca să nu mai vorbim de terenuri pe Marte sau Jupiter. Ulterior o să-ți calculeze și redevența pe care trebuie s-o primești de la marțienii care îți încalcă proprietatea. Așa că nu e mare mirare că un individ a fost împroprietărit pur și simplu cu un drum. Marea problemă este că juriștii primăriei au privit cu mâinile în sân ani la rând cum un șmecher face ce vrea mușchii lui cu un obiectiv de utilitate publică. Așa-zisul proprietar putea fi expropriat în secunda a doua.
Nu mai insist în legătură cu șeful acestor juriști, Ioan Cojocari, cel despre care Nicolae Robu spunea că are o putere de muncă extraordinară. Dar care i-a lăsat pe cap și această pleașcă, pe lângă multe altele, ca de exemplu „acvariul” din Piața Operei. Și aici nu aplecăm urechea la zvonurile privind cârdășia unor șefi mari din primărie cu proprietarii de birturi din Complexul Studențesc. Primarul Robu a anunțat că va face ceea ce trebuia făcut de mult timp. Va merge pe exproprierea terenului în cauză, iar până atunci, va găsi soluția unei alei alternative. Corect până aici.
Supărat însă pe acest caz, Robu s-a gândit să scoată de la naftalină un mai vechi proiect, abordat și în perioada mandatului Ciuhandu. Și lăsat în coadă de pește. Este vorba de transformarea Complexului Studențesc într-un adevărat campus universitar, așa cum există peste tot în lume. Robu are perfectă dreptate că în zona respectivă colcăie de interlopi, pești și alte specii de animale pe două picioare, promiscuitatea fiind la un nivel extrem de mare. Din punct de vedere juridic va fi însă un demers extrem de greu. În primul rând, actualul complex studențesc nu este delimitat foarte clar așa cum sunt campusurile din afară, situate, în marea majoritate a cazurilor, în afara orașelor.
Robu a mai spus că va expropria în stânga și dreapta pentru a-și atinge scopul. Dacă o expropriere pentru o utilitate publică este o chestie absolut normală, pentru a închide crâșme e ceva mai greu. Și te poți trezi cu zeci sau sute de procese. Nu în ultimul rând, primarul Robu va fi obligat să se lupte cu proprietarii de localuri cărora rectorul Nicolae Robu le-a închiriat spațiile în cauză. Fiindcă în complex există și spații ale primăriei, și private, dar și – foarte multe – aparținând Universității Politehnica. Cea condusă în ultimii 22 de ani de Nicolae Robu, 14 ani în calitate de prorector, alți opt în calitate de rector. Pe scurt, primarul Robu va fi nevoit să se bată pe viață și pe moarte cu rectorul Robu. Cine va căștiga? Subsemnatul merge pe mâna rectorului.
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…