Spitalele din ţară plătesc un preţ de zece ori mai mare pentru vaccinul antitetanos. Şi asta deoarece, de mai bine de o lună, sunt nevoite să achiziţioneze serul din străinătate. Institutul Cantacuzino nu mai produce niciun fel de vaccin.
Când vaccinul antitetanos era produs de Institutul Cantacuzino, costa trei lei. Acum, preţul pe care-l plătesc spitalele din ţară depăşeşte 30 de lei. „Problema a fost că, în momentul în care Institutul Cantacuzino nu a mai făcut vaccinul, toate spitalele s-au îndreptat către vaccinul acesta, care era mai scump și nu era într-o cantitate suficientă să satisfacă att de multe cereri”, spune dr. Mihai Grecu, medic-şef de la Unitatea de Primire Urgenţe la Spitalul Judeţean.
La UPU Timişoara ajung zilnic cel puţin 25 de persoane cu plăgi cu potenţial tetanigen, care necesită administrarea acestui vaccin. „Noi am avut fost prevăzători și am cumpărat în momentul în care am aflat că nu se mai face la noi vaccinul antitetanos. Am luat un stoc tampon care să ne ajungă în perioada imediat următoare”, a adăugat Mihai Grecu.
Institutul Cantacuzino, singurul din ţară care avea autorizaţie să producă 12 vaccinuri, nu mai produce din această toamnă nici măcar vaccinul antigripal sezonier.
În comuna Moşniţa Nouă vor fi ridicate cinci staţii pentru reîncărcarea autovehiculelor electrice, printr-o finanţare…
Sala Teatrului Național Timișoara a găzduit, marți seara, ediția a zecea a Galei Premiilor UVT.…
Finalizarea proiectului prin care Timișoara a primit 44 de autobuze electrice pentru transportul în comun…
Colaborare de succces. Parteneriatul dintre Universitatea Politehnica Timișoara și sediile Continental din Timișoara a fost…
Consilierii locali timișoreni au primit la vot, la ședința de plen extraordinară de marți un…
Începând de joi, de la ora 10, Expo Mobila Timișoara își deschide porțile atât pentru…