Categories: Economic

Scoala Eurotraining, succes maxim pe piata muncii

Șase firme nou deschise, 25 de persoane angajate, peste 250 de oameni instruiți într-o nouă meserie, peste 400 informați și consiliați pentru găsirea unui job. Acestea sunt rezultatele unui proiect derulat de Centrul de Afaceri și Meserii Eurotraining Timișoara, în parteneriat cu Asociația ADL Progres.

La doi ani de la debutul proiectului „Servicii Integrate de Ocupare în Muncă în Regiunea Vest”, finanțat prin POSDRU (axa prioritară 5, proiect cu un buget de aproape două milioane de lei), cei doi parteneri raportează realizări care depășesc pe mai toate segmentele 100%. Cu alte cuvinte, pe lângă persoanele estimate că vor găsi atractivă inițiativa, au venit și altele interesate, care au beneficiat de ajutor.

Câteva sute de persoane fără loc de muncă au reușit să vadă „luminița” de la capătul tunelului: fie au învățat o nouă meserie, mai căutată pe piața muncii, fie au fost ajutați să ajungă din nou la un serviciu. „E important să realizezei că resursele tale te pot ajuta să te dezvolți independent și să nu depinzi neapărat de un angajator. Aceasta a fost una din ideile lansate în timpul programului”, arată Maria Talpă, coorganizator, din partea ADL Progres.

În timpul programului au fost organizate mai multe cursuri, toate cu autorizare CNFPA, recunoscute național și european. Pentru dezvoltarea de activități antreprenoriale au avut loc două cursuri, iar absolvenții, toți din Caraș-Severin, au primit în continuare consultanță și asistență, astfel încât își înființează mici firme, pentru a-și asigura resursele necesare traiului de zi cu zi.

„Acest tip de proiect a avut o receptivitate foarte mare din partea beneficiarilor. Programul de dezvoltare al resursei umane e foarte necesar pentru România și e important să continue”, a declarat Stelian Cirț, directorul Centrului de Afaceri și Meserii Eurotraining din Timișoara.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

3 minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

4 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

5 ore ago