„Acvariul” a pierdut un magazin, restul, la anul / FOTO

Primarul Nicolae Robu și-a văzut visul cu ochii: sâmbătă la prânz a început demolarea „acvariului”. Liberalul a și scos, demonstrativ, primele două șuruburi de la singurul spațiu care va dispărea deocamdată. Momentan, atât covrigăriile, cât magazinul alimentar sunt deschise. Mai mult decât atât, la restaurant va fi organizată și o petrecere de Revelion.

Sâmbătă, numai un singur spațiu comercial care funcționează în „acvariu” va fi dezafectat. E primul pas spre demolarea întregii clădiri, operațiune care va avea loc, de fapt, anul viitor.

Cu o cască de constructor albastră pe cap, primarul Nicolae Robu s-a suit pe scară și a deșurubat, simbolic, primele două șuruburi ale părții care va fi demolate. În acest timp, toate celelalte spații comerciale – magazinul alimentar, covrigăriile, taraba de cartofi prăjiți – au rămas deschise pentru cumpărători.

Operațiunea de demolare propriu-zisă a „acvariului” va începe, în fapt, în 2012. Acesta a fost doar primul pas, făcut, foarte probabil, pentru ca proprietarii clădirii să-și respecte partea în „afacerea” cu schimbul de terenuri cu municipalitatea.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a explicat că demolarea nu va fi decât parțială, pentru că există timișoreni care și-au programat petrecerea de Revelion în… „acvariu”. „Sunt 170 de persoane care au plătit să îşi petreacă Revelionul acolo. Cedez eu, nu-mi permit să stric petrecerea acestor oameni. După Revelion continuăm”, a declarat, mărinimos, edilul șef

Robu a decis să treacă astfel cu vederea nesimțirea celor care administrează restaurantul, care au organizat o petrecere în condițiile în care se știa că „acvariul” urmează să fie demolat. De altfel, la 1 decembrie, ei au pus la cale o altă petrecere, cu manele live și ușile larg deschise, astfel încât să-i audă tot centrul.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

5 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

6 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

7 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

11 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

12 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

13 ore ago