Categories: Social

Au spus ”Da!”, dupa gratii

Traiul după gratii nu e tocmai ușor de suportat, în ciuda condițiilor aliniate la normele europene de care beneficiază infractorii dovediți. Ca să-și facă viața mai bună, mulți deținuți se gândesc la însurătoare. Doar astfel, o dată la trei luni, au dreptul la vizite intime.

Cinci deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara s-au căsătorit miercuri. Ceremonia a fost oficiată de un ofițer de Stare Civilă, în fața a 25 de invitați ai celor cinci perechi. Deși evenimentul a avut loc într-un spațiu mai puțin obișnuit, fericirea şi emoţia s-au citit pe chipurile tuturor.

După încheierea căsătoriei, proaspătul cuplu beneficiază de vizită intimă cu durata de 48 de ore, într-un spaţiu special amenajat în penitenciar. Odată consumată „noaptea nunții” și „zilele de miere”, partenerul aflat în libertate poate reveni pentru vizită intimă la fiecare trei luni, timp de câteva ore.

Căsătoriile după gratii nu sunt o noutate în sistemul penitenciar românesc. În vara lui 2012, la Arad, a fost oficiată poate cel mai cunoscut eveniment de acest fel. Carmen Bejan, fosta studentă criminal de la Medicină, a devenit soția lui Claudiu Șatran, un traficant de droguri din Pecica. Cei doi s-au căsătorit după ce tânăra a rămas însărcinată, însă nu au avut norocul să se bucure de urmaș. Bebelușul născut cu malformații a murit la scurt timp după ce a venit pe lume.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago