Categories: Timp liber

Enel coloreaza Timisoara

Revoluţie artistică la Timișoara: doi dintre cei mai bine cotați artiști stradali din țară schimbă fața  orașului. Un transformator electric a fost deja pictat, urmează și altele.

Zona Girocului este martora  unei transformări artistice. În urma proiectului City of Energy, doi artiști graffiti, Alex Baciu și ,,The Orion”, au fost desemnați să picteze un post de transformare al Enel, situat la intersecția bulevardului Liviu Rebreanu cu bulevardul Constantin Brâncoveanu.  Clădirea, până acum anostă și gri, a devenit o adevărată operă de artă intens colorată.

Alex Baciu este născut în Constanța, dar care trăiește și lucrează în Timișoara. El a absolvit Facultatea de Arte și Design, secția pictură, precum și un master în pictură intitulat „Surse și resurse ale imaginii”. A participat cu lucrări la numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate. „The Orion”  spune că a venit în Timișoara dintr-un oraș aflat pe șapte coline (Tulcea), la ora 7 dimineața, în data de 7 noiembrie, iar după cei șapte ani de acasă, la grădinița nr. șapte a studiat cele șapte culori. Cei doi au participat anul acesta la ,,Festivalul Internațional de Grafitti și Streetart Timișoara”.

Programul City of Energy, lansat anul trecut, urmărește metamorfozarea posturilor de transformare ale Enel în adevărate opere de artă, cu ajutorul tinerilor, al talentului și imaginației acestora. Prin acest proiect, Enel contribuie la îmbunătățirea și schimbarea orașelor în care activează. Posturi de transformare au mai fost pictate de artiști în București și Constanța.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago