Arhiva pentru eticheta: arta

Editorial de Ino Ardelean

“Maestrul” şi… nu, nu Margareta, ci Auăleu

“Maestrul” şi… nu, nu Margareta, ci Auăleu

Zilele trecute a început unul dintre cele mai stranii procese din multiculturala şi megatoleranta Timişoară, având în vedere atât protagoniştii cât şi miza. Ambasadorul cultural al Timişoarei, titlu primit de la fostul primar Nicolae Robu, Maestrul (am înţeles că aşa trebuie să i se spună) Ştefan Popa Popa’s a dat în judecată două instituţii culturale

Program de autocunoaștere prin artă pentru timișeni

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție finanțată de Consiliul Județean, își diversifică serviciile și propune timișenilor un program de autocunoaștere prin artă. Ca primă activitate, pentru vineri, 17 iunie, este programat un atelier pilot de pictură și dezvoltare personală. Acesta va avea loc de la ora 18.00, în curtea Centrului din strada

Este doliu în lumea artistică. Marius Leonte a încetat din viață

Artist vizual cunoscut, acesta a adus la Timișoara proiectul Instalart, promovând astfel în orașul de pe Bega singurul eveniment major de design. Marius Leonte era cunoscut timișorenilor din 2003, când a coordonat realizarea unui proiect rămas parțial controversat, Parcul de Sculptură Artuborg, demers, prin care Timișoara a primit cadou opere de artă realizate de cei

Co(art)

Eveniment inedit dedicat artiștilor și programatorilor la Timișoara: Co(art) – Artă și Tehnologie

În aceste zile are loc la Timișoara prima ediție a Co(art), un eveniment inedit dedicat atât artiștilor, cât și programatorilor. În primele două zile de eveniment au avut loc ateliere conduse de artişti și programatori recunoscuți precum Ioana Vreme Moser, Anna Dumitriu, Alex May, Kazik Pogoda, Joreg & Elias, Eugen Neacșu și Adrian Marian.

Înalt Prea Cinstitul primar Robu oficializează traficul de influență. Pentru început, doar pentru frații Cristescu

Săptămâna trecută, pe Podul Traian a răsărit tam-nesam din pământ un obiect abstract, pe care cei mai mulți timișoreni nu știau cum să-l ia. Ulterior am aflat că e vorba totuși de o operă de artă, e adevărat deloc comprehensibilă.

Lucrarea neautorizată de pe Podul Traian rămâne pe loc. Primarul Robu, convins de Alina Cristescu și-un consilier PSD

Un timișorean așteaptă cu lunile o autorizație ca să-și vopsească o casă proprietate personală. Dacă ai numele potrivit, poți să faci ce vrei chiar pe domeniul public. Rezolvi pe urmă. Este și cazul lucrării de artă amplasate fără autorizație pe Podul Traian, care va rămâne acolo. E un caz excepțional, iar primarul Nicolae Robu a a ajuns la această concluzie după o discuție cu Alina Cristescu și-un consilier local PSD. Trebuie însă obținute toate avizele. Post-amplasare!

Săptămâna altfel, în Cetate. Începe Festivalul Artelor Timișorene / PROGRAM

Festivalul Artelor Timișorene va anima, cel puțin teoretic, centrul orașului. În fiecare după-amiază, timp de o săptămână, sunteți așteptați să „gustați” câte un pic de artă. Programul include muzică, dans, film, sculptură, pictură, modă, teatru, design, literatură, fotografie și nu numai.

Record la Art Encounters. Peste 30.000 de oameni au vrut sa vada cum e viata, ca mod de intrebuintare

Peste 30.000 de vizitatori. Este „inventarul” celor care au trecut pragul expozițiilor de la a doua ediție a bienalei Art Encounters și este un adevărat record. Au fost cinci săptămâni pline, în locuri mai puțin obișnuite pentru un circuit cultural, cum ar fi Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, uzina de apă sau Halele Timco.

Galeria din cartier: arta, culoare si imaginatie in Iosefin / FOTO

Câteva zeci de copii din cartierul Iosefin au lucrat, în ultimele zece zile, cot la cot cu artiști, pentru a-și spune poveștile într-un mod inedit și cât se poate de colorat. Proiectul Birdhouse Gallery, inițiat de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, va continua, anul viitor, și alte cartiere.

Cu sicriul in parcarea de sub geamurile ANAF. Instalart/ Sculptura/ 000 socheaza din nou / FOTO

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000, gândit de artistul vizual Marius Leonte, s-a mutat într-o zonă mai puțin… sigură pentru artă. Cel puțin pentru arta neconvențională. Până la 1 noiembrie, un sicriu și mai multe cranii vor poposi în zona Pieței 700, printre corporatiști și gulere albe.

Art Encounters a plecat oficial din statie la Timisoara. De la fostul depou al RATT / FOTO

Art Encounters, cel mai mare eveniment organizat în România și dedicat artei contemporane, a început oficial. Până pe 5 noiembrie, Timișoara este capitala artei contemporane. Tema centrală este viața și modul ei de… întrebuințare, iar expoziția principală nu este într-o galerie de artă obișnuită, ci într-un depou.

Instalart sau cand arta isi face loc in strada. Cu nori, cranii si copaci-tornada

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000 iese, în sfârșit, din atelierul-curte. După multe zile de muncă, instalațiile și sculpturile de mari dimensiuni își caută locul în arhitectura urbană, pe Pacha și la Casa Artelor. Haideți să vedeți, joi seară, cum încearcă arta să-și facă loc în stradă.

Instalart / Sculptura / 000: cand norii, craniile si copacii se intalnesc pe strada / FOTO

Ce face un nor gigantic? La ce sunt bune 1.000 de cranii? Dar niște copaci-tornadă? O să vedeți la jumătatea lunii septembrie, când strada Pacha se va transforma în galerie de artă. Se lucrează deja de câteva zile la aceste neobișnuite obiecte, iar curtea Universității de Vest este atelier.

Top