Categories: Eveniment

“Teroristul butelie” va iesi din puscarie cu identitate noua

Lugojeanul condamnat pentru terorism în 2006 și-a schimbat numele. Cu doi ani înainte să poată ajunge în fața comisiei de eliberare condiționată Florin Lesch, cunoscut întregii ţări drept  ”teroristul-butelie”, se numește acum Florin Schneider.

Florin Lesch a fost primul român condamnat pentru terorism, după ce a fost prins, în 2006, în timp ce încerca să detoneze două butelii amplasate într-o maşină capcană, în Complexul Studențesc din Timișoara.  În urma procesului care a durat doi ani, el a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. Sursa foto (adevarul.ro) 

Datele de la dosar arată că ofiţerii SRI l-au monitorizat timp de doi ani. În tot acest timp, teroristul, convertit între timp la islamism, vorbea pe Messenger cu ofiţeri SRI sub acoperire, crezând că vorbeşte cu parteneri din „Frăţia Musulmană”, scrie Redeșteptarea.ro. Una din discuţiile de la dosar arată că Schneider (fost Lesch), a prevestit criza economică mondială încă din 2006. ”America pică. În doi ani, economical, das ist kaput. Dupa aia, noi, fratii, ne vom pune pe scaune si ne vom uita la televizor, cum ei singuri se distrug. Ce ramâne din ei, distrugem noi. Eu sunt hotarât s? lupt pâna la capat. Daca îmi pică o mână, îmi mai ramâne una. Daca îmi pica ambele mâini, merg în dinti. Conteaza ce faci când esti în fata mortii. Eu am facut un test cu un pittbul. Câinele a venit la mine si in 5 secunde i-am bagat cutitul în el pâna în inima. A început sa plânga. Un musulman când moare, moare cu bucurie, pentru ca viata asta este nimic. Viata este o clipa”, a spus teroristul-butelie ofiterului sub acoperire.

În prezent Lesch este încarcerat la Penitenciarul Arad, iar surse judiciare importante au declarat că deţinutul şi-a schimbat numele din Lesch, care se pronunţă ”Leş” şi care înseamnă ”cadavru” în ”Schneider”, un nume mult mai banal, care tradus din germană înseamnă ”croitor”. Motivele pentru care Lesch a devenit Schneider sunt necunoscute, dar este posibil ca deţinutul să îşi schimbe numele din cauza ironiilor la care a fost supus de ceilalți deţinuţi. De asemenea, se poate interpreta faptul că deţinutul vrea să scape de numele care l-a făcut celebru şi să înceapă o viaţă nouă după ce se eliberează.

Ordonanţa de Guvern 41/2003 permite schimbarea numelui pe cale administrativă ”pentru motive temeinice”. Potrivit legii amintite, sunt întemeiate cererile care au la bază mai multe situaţii printre care şi acelea în care: ”numele este format din expresii indecente, ridicole ori transformat prin traducere sau in alt mod”.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Probleme fără sfârşit! Halep nu va merge la Aukland şi nici la Australian Open

Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…

13 ore ago

Guvernul închide oficial un punct de trecere al frontierei din Timiș care nici nu era încă deschis

Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…

18 ore ago

Primăria Timișoara a lansat oficial licitația pentru proiectarea și ridicarea parcării Spitalului de Copii

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…

18 ore ago

Se depun eforturi pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe Bega

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…

18 ore ago

De Crăciun, chiar am fost mai buni! Doar PSD-istul Daea a dat-o mai pe tradiţional

„De Crăciun, fii mai bun!”, este unul din îndemnurile pe care le tot auzim în…

19 ore ago

Doar echipa de baschet va mai reprezenta Timişoara în acest an

Singurul campionat românesc masculin activ între Crăciun şi Anul Nou rămâne cel de baschet. Liga…

19 ore ago