Categories: Politica

Alegeri „cu cantec” la TNL Timisoara

Lupta dintre studenţii şi tinerii liberali din Timişoara se ascute. Surse din PNL Timiş susţin că alegerile de vineri, 18 ianuarie, pentru alegerea noului preşedinte al TNL Timişoara ar putea fi contestate și declarate nestatutare.

Convocatorul pentru alegeri ar fi trebuit anunţat cu o lună înainte ca acestea să aibă loc efectiv. În dimineața zilei de vineri, 4 ianuarie, a venit însă brusc anunțul că, în câteva ore, convocatorul va fi închis, iar cine nu şi-a plătit cotizaţia nu va putea vota. Imediat s-a petrecut un fenomen curios.

Conform surselor noastre, Claudiu Chira, preşedintele interimar al TNL Timişoara, a plătit imediat cotizaţia de 2,5 lei pe lună pentru aproximativ 300 de membri. Studenţii din PNL Timiş nu au stat nici ei cu mâinile în sân, iar Grigore Grigoroiu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale din Timiş, a plătit şi el cotizaţia de un leu pe lună în numele a aproximativ 250 de membri. Grigoroiu nu candidează la organizația municipală, dar, în vederea alegerilor pentru „județ”, are tot interesul ca preşedintele TNL Timișoara să fie student.

Cei 617 de tineri din PNL Timişoara îşi vor vota preşedintele vineri 18, ianuarie, de la ora 18,30 la Casa Tineretului. Pentru această funcţie s-au înscris până acum trei candidaţi: Andrei Stănuş, Claudiu Chira şi Miroslav Stanici. Cele mai mari şanse par să le aibă actualul preşedinte interimar al organizaţiei de tineret a PNL Timişoara, Claudiu Chira, şi Andrei Stănuş, membru al organizaţiei de studenţi a PNL Timiş. Stănuş are ca şi asigurate voturile majorităţii studenţilor.

Aceste alegeri pot fi decisive pentru viitorul scrutin de la TNL Timiş. La respectivele alegeri nu vor vota toţi membri. Conducerea fiecărei organizaţii din judeţ va trimite un număr de delegaţi cu drept de vot. Evident, cel mai mare număr de delegaţi îl va avea organizaţia de tineret a PNL Timişoara.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

25 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago