Categories: Klaus Vaterland

Cu surubul, ca Mambo Siria

Primarul Nicolae Robu și-a luat fotografii, casca de protecție albastră și a declanșat la final de an „Operațiunea Șurubul”, tocmai când cu toții ne așteptam să pună punct „Operațiunii Acvariul”. Lejer putem conveni că e bine și așa, de vreme ce timpul scurs de la deșurubarea șurubului originar și eliberarea spațiului din centrul urbei nu va fi mai mare de două-trei săptămâni, hai o lună.

Prin urmare, dacă lăsăm puțin de la noi, putem asocia ideea deșurubării șurubului cu împlinirea celei mai înflăcărate promisiuni electorale a primarului Robu. Dar despre performanța noii administrații la șase luni de mandat, cu altă ocazie. Putem discuta aici despre ce sacrificii era dispus edilul să facă pentru a arăta poporului că dumnealui e parolist. Unii ar spune că dacă ținea morțiș să-și împlinească cuvântul politic dat în alegerile din vară, păi să-și fi dat propria casă la schimb cu acvariul, nu să ofere atât de păgubos valori imobiliare din patrimoniul local.

Alții ar opina că, finalmente, primarul și noi, timișorenii, nu aveam altă variantă să scăpăm de acaretul din sticlă. Iar alții ar fi de părere că anunțarea ca obiectiv vital demolarea acvariului în șase luni pune la zid în fața oricărui negociator versat. Și că treaba asta ar fi fost mai chibzuit făcută în timp, cu puțină presiune din partea organelor de control asupra firmelor ce activează în acel spațiu. Dacă vreți, un boicot cetățenesc asezonat cu puțin șantaj de Dâmbovița, însă și acest demers ar fi pornit cu stângul, de vreme ce edilul Robu a apucat să mărturisească copilărește cum aprecia dumnealui covrigii de „La Petru” pe vremea când activa ca rector UPT.

Până la urmă, bine că-l va dărâma. Măcar să învețe cineva din povața asta cu fosta administrație Ciuhandu, fosta administrație Șipoș, racolări de consilieri locali pentru o largă majoritate în CLT, alte șmenuri… Și pe viitor chiar să-i tragem la răspundere pe cei ce fac astfel de afaceri bulgărești în numele statului. Inclusiv prin justiție, nu numai prin amendarea unui candidat sau formațiuni politice la fiecare patru ani, cu ocazia alegerilor.

P.S. Nu mă pot abține și întreb cu sinceră curiozitate de ce-și iau demnitarii ăștia câte o cască de protecție nou-nouță pe cap când vor să se facă că lucrează. Cine nu și-l amintește pe premierul Boc cum, la vreo inaugurare de șase-șapte kilometri de autostradă, era echipat la costum și casca galbenă pe cap, în fața unei planșe din care nu înțelegea nimic?! Ce putea să se întâmple în plin câmp? Ce putea să-i cadă eroului din Răchițele în cap ca să justifice o atare protecție? Hai, în cazul primarului Robu mai zic, cine știe ce se întâmpla dacă-i pica piulița-n cap?!

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

12 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

16 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

16 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

17 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

17 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

18 ore ago